r
Nosalty Logó

Dobos torta Ágnes konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Dobos torta Ágnes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 x 3 lap)

A csokis vajkrémhez

A tetejére

Összesen 649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 x 3 lap)

A csokis vajkrémhez

A tetejére

Összesen 7788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 x 3 lap)

A csokis vajkrémhez

A tetejére

Összesen 322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    372.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    2521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6472.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2789 mg
  • Nátrium
    1823 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    997.5 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    2076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3964 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2288 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3475 micro
Összesen 7788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 x 3 lap)

A csokis vajkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (2 x 3 lap)

  1. Az első 7 tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a vizet, majd a sütőport összekeverjük a liszttel.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáöntjük a sárgájához, majd mikor határozott mozdulatokkal összekeverjük, közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Olajozott (nem vaj vagy margarin!), lisztezett tortaformába öntjük az 1/3-át, és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük kb. 180-190 fokon. Majd ugyanígy a másik két 1/3-dal.
  3. A másik 7 tojással ugyanígy járunk el. Így kapunk 6 db tortalapot. (Én úgy csináltam, hogy elkészítettem egy adag tésztát 7 tojásból, abból lett az én 27 x 33 cm-es tepsibe egy lap, és utána egy másikban egy kerek formát kentem még el. Minél vékonyabbra próbáljuk meg elkenni. Így lett nekem a 7 tojásból 3 lap. A tepsiben lévő lapból kivágtam egy egész kerek lapot meg kb. 2 felet, és úgy raktam össze. :))
  4. Elkészítjük a csokis vajkrémeta recept alapján, csak másfélszeresen és annyi keserűkakaóport keverünk bele, hogy jó íze legyen. A mennyiség kakaópor fajtánként változhat.
  5. 5 lapot összetöltünk a krémmel, majd az egészet kívülről krémmel jól behúzzuk, recés kártyával körbe húzhatjuk az oldalát. Betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön. Egy nagy kést olajozzunk be.
  6. A tetejére 10 dkg átszitált porcukrot olvasztunk és ezt a legfelső tésztalapra kenjük. (A dobos cukorral ÓVATOSAN bánjunk, mert nagyon súlyos sérüléseket okozhat. Ha a bőrünkre csöppen a forró cukor, akkor beleég a bőrbe. A hideg víz alá tartott testrész még jobban sérül, sajnos ez nem megoldás.)
  7. Ha lefolyt a tésztáról, az nem baj, csak ne nyúljunk bele, hagyjuk kihűlni. Esetleg ezért tegyük egy sütőpapírra a tésztát, mielőtt ráöntjük a cukrot. Ha elkentük egy megfelelő késsel, vagy kenőkéssel, fogjuk a másik nagy olajos kést, és azzal osszuk be a tetejét, vágjuk fel. Az olaj azért kell, hogy ne ragadjon a kés bele a cukorba. Gyorsan dolgozzunk, mert a dobos cukor gyorsan megszilárdul.
  8. Kivesszük a hűtőből a betöltött tortát, és halványan késsel a tetejét berajzoljuk, beosztjuk 16 részre (én 8-ba osztottam, de 16-ba jobb). A maradék krémet habzsákba töltjük, és kis krémrózsákat nyomunk egy-egy szelet tortára, majd a felvágott dobos cukros tetőket ferdén ráhelyezzük körbe, és végül a közepére is nyomunk egy csokis vajkémrózsát.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 19
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 54314
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobos torta Ágnes konyhájából
Becsei Ágnes 100 recept

Kabinetes torta! :)

Hozzávalók

A tésztához (2 x 3 lap)

A csokis vajkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...