Dobos torta Ágnes konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához (2 x 3 lap)
-
64g tojás81 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A csokis vajkrémhez
A tetejére
-
8g porcukor32 kcal
Összesen
649
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához (2 x 3 lap)
-
770g tojás969 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
360g finomliszt1310 kcal
-
100g víz0 kcal
-
10g sütőpor5 kcal
A csokis vajkrémhez
-
75g tej42 kcal
-
343 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
375g margarin2689 kcal
-
11 kcal
A tetejére
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
7788
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához (2 x 3 lap)
-
32g tojás40 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
4.1g víz0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A csokis vajkrémhez
-
3.1g tej2 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
15.6g margarin112 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
A tetejére
-
4.1g porcukor16 kcal
Összesen
322
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.1 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 290 micro
Összesen
649
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.4 g
Zsír
-
Összesen 372.9 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 106 g
-
Koleszterin 2521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6472.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 1284 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 2789 mg
-
Nátrium 1823 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 997.5 g
-
Cukor 630 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 728.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 556 micro
-
K vitamin: 352 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 2076 mg
-
Retinol - A vitamin: 3964 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2288 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3475 micro
Összesen
7788
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
322
kcal
Hozzávalók
A tésztához (2 x 3 lap)
-
14 db tojás
-
28 dkg cukor
-
36 dkg finomliszt
-
1 dl víz
-
10 g sütőpor
A csokis vajkrémhez
-
0.8 dl tej
-
90 g vaníliás pudingpor
-
22.5 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
37.5 dkg margarin
A tetejére
Elkészítés
A tésztához (2 x 3 lap)
- Az első 7 tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a vizet, majd a sütőport összekeverjük a liszttel.
- A fehérjét kemény habbá verjük, és hozzáöntjük a sárgájához, majd mikor határozott mozdulatokkal összekeverjük, közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Olajozott (nem vaj vagy margarin!), lisztezett tortaformába öntjük az 1/3-át, és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük kb. 180-190 fokon. Majd ugyanígy a másik két 1/3-dal.
- A másik 7 tojással ugyanígy járunk el. Így kapunk 6 db tortalapot. (Én úgy csináltam, hogy elkészítettem egy adag tésztát 7 tojásból, abból lett az én 27 x 33 cm-es tepsibe egy lap, és utána egy másikban egy kerek formát kentem még el. Minél vékonyabbra próbáljuk meg elkenni. Így lett nekem a 7 tojásból 3 lap. A tepsiben lévő lapból kivágtam egy egész kerek lapot meg kb. 2 felet, és úgy raktam össze. :))
- Elkészítjük a csokis vajkrémeta recept alapján, csak másfélszeresen és annyi keserűkakaóport keverünk bele, hogy jó íze legyen. A mennyiség kakaópor fajtánként változhat.
- 5 lapot összetöltünk a krémmel, majd az egészet kívülről krémmel jól behúzzuk, recés kártyával körbe húzhatjuk az oldalát. Betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön. Egy nagy kést olajozzunk be.
- A tetejére 10 dkg átszitált porcukrot olvasztunk és ezt a legfelső tésztalapra kenjük. (A dobos cukorral ÓVATOSAN bánjunk, mert nagyon súlyos sérüléseket okozhat. Ha a bőrünkre csöppen a forró cukor, akkor beleég a bőrbe. A hideg víz alá tartott testrész még jobban sérül, sajnos ez nem megoldás.)
- Ha lefolyt a tésztáról, az nem baj, csak ne nyúljunk bele, hagyjuk kihűlni. Esetleg ezért tegyük egy sütőpapírra a tésztát, mielőtt ráöntjük a cukrot. Ha elkentük egy megfelelő késsel, vagy kenőkéssel, fogjuk a másik nagy olajos kést, és azzal osszuk be a tetejét, vágjuk fel. Az olaj azért kell, hogy ne ragadjon a kés bele a cukorba. Gyorsan dolgozzunk, mert a dobos cukor gyorsan megszilárdul.
- Kivesszük a hűtőből a betöltött tortát, és halványan késsel a tetejét berajzoljuk, beosztjuk 16 részre (én 8-ba osztottam, de 16-ba jobb). A maradék krémet habzsákba töltjük, és kis krémrózsákat nyomunk egy-egy szelet tortára, majd a felvágott dobos cukros tetőket ferdén ráhelyezzük körbe, és végül a közepére is nyomunk egy csokis vajkémrózsát.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 19
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 54314
- Feltöltés dátuma: 2012. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Becsei Ágnes
100 recept
Kabinetes torta! :)