Diós torta Smaragd konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
Diós tészta
-
46g tojás58 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g porcukor18 kcal
-
3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
17g dió109 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Diós krém
-
33g tej19 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
3 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
1g rum2 kcal
-
17g dió109 kcal
Összeállítás
Összesen
484
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
Diós tészta
-
550g tojás692 kcal
-
0g só0 kcal
-
56g porcukor217 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Diós krém
-
400g tej224 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
8g rum18 kcal
-
200g dió1308 kcal
Összeállítás
Összesen
5806
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
Diós tészta
-
30g tojás38 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
10.9g dió71 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Diós krém
-
21.8g tej12 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
8.2g vaj59 kcal
-
5.5g porcukor21 kcal
-
0.4g rum1 kcal
-
10.9g dió71 kcal
Összeállítás
Összesen
316
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 595.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
484
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149 g
Zsír
-
Összesen 437.9 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 203 g
-
Koleszterin 2123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7144 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 1627 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 726 mg
-
Foszfor 3120 mg
-
Nátrium 1390 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 355.8 g
-
Cukor 205 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 435.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1805 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 660 micro
-
Kolin: 1622 mg
-
Retinol - A vitamin: 1781 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2496 micro
Összesen
5806
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
Diós tészta
-
10 db tojás
-
1 csipet só
-
8 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
6 evőkanál finomliszt
-
20 dkg dió
-
0.5 csomag sütőpor
Diós krém
-
4 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
1 ek rum
Összeállítás
Elkészítés
Diós tészta
- A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük.
- A sárgáját a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük robotgeppel, majd lassan hozzákeverjük az átszitált, liszttel elkevert darált dió és a sütőpor keveréket.
- Ehhez gyengéden hozzákeverjük a kemény fehérjehabot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180-200 fokon sütjük, míg a teteje szép pirosas nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük.
- Ha kész, sodródeszkára kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Diós krém
- A tejet odatesszük a liszttel, vaníliás cukorral, és felfőzzük kevergetve, hogy le ne ragadjon.
- Ha besűrűsödött, akkor levesszük, és néha átkevergetve kihűtjük.
- A puha vajat kikeverjük habosra a porcukorral és a rummal.
- A darált diót belekeverjük a tejes masszába, majd hozzákeverjük a habos vajat.
- 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a benne lévő vaj megdermessze a krémet.
Összeállítás
- A kihűlt tésztát hosszában elvágjuk, és még vízszintesen is kettévágjuk, hogy négy tésztalapot kapjunk.
- Mindegyik tésztalapra kenünk a krémből, és egymásra tesszük őket. Még kívülről is megkenjük a krémmel az oldalát is. A tetejére szórhatunk darát diót, és dió negyedekkel még díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 35*25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 144
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 15229
- Feltöltés dátuma: 2015. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
A férjem munkatársa a családjával jött hozzánk az ünnepek között, és ez alkalomra készülvén sütöttem ezt a hagyományos diós tortát. Kerek formában is készíthetjük. Bármilyen alkalomra remek.