r
Nosalty Logó

Diós torta Smaragd konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Diós torta Smaragd konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Összesen 5806 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Összesen 316 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    437.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    2123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7144 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1627 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    726 mg
  • Foszfor
    3120 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1805 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    1622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1781 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2496 micro
Összesen 5806 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Elkészítés

Diós tészta

  1. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval és a porcukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük robotgeppel, majd lassan hozzákeverjük az átszitált, liszttel elkevert darált dió és a sütőpor keveréket.
  3. Ehhez gyengéden hozzákeverjük a kemény fehérjehabot.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180-200 fokon sütjük, míg a teteje szép pirosas nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Ha kész, sodródeszkára kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Diós krém

  1. A tejet odatesszük a liszttel, vaníliás cukorral, és felfőzzük kevergetve, hogy le ne ragadjon.
  2. Ha besűrűsödött, akkor levesszük, és néha átkevergetve kihűtjük.
  3. A puha vajat kikeverjük habosra a porcukorral és a rummal.
  4. A darált diót belekeverjük a tejes masszába, majd hozzákeverjük a habos vajat.
  5. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a benne lévő vaj megdermessze a krémet.

Összeállítás

  1. A kihűlt tésztát hosszában elvágjuk, és még vízszintesen is kettévágjuk, hogy négy tésztalapot kapjunk.
  2. Mindegyik tésztalapra kenünk a krémből, és egymásra tesszük őket. Még kívülről is megkenjük a krémmel az oldalát is. A tetejére szórhatunk darát diót, és dió negyedekkel még díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35*25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 15229
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós torta Smaragd konyhájából
Smaragd konyha 149 recept

A férjem munkatársa a családjával jött hozzánk az ünnepek között, és ez alkalomra készülvén sütöttem ezt a hagyományos diós tortát. Kerek formában is készíthetjük. Bármilyen alkalomra remek.

Hozzávalók

Diós tészta

Diós krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...