r
Nosalty Logó

Diós-szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Diós-szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 808 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3234 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 188 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 808 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.1 g

Zsír

  • Összesen
    153 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2538 micro
  • β-crypt
    352 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 3234 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A pici langyos tejben 1 mk cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a hideg margarinnal.
  3. Hozzátesszük az élesztőt, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
  4. Kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk. Hagyjuk így pihenni (kb. 30 percig), közben megpakoljuk a tetejét, és előmelegítjük a sütőt.
  5. A tojásfehérjét felverjük, és rákenjük a tészta tetejére. Erre szórjuk a cukorral és fahéjjal elkevert diót, szép egyenletesen.
  6. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd sűrűn a tésztára rakosgatjuk úgy, hogy a héja legyen alul. Kicsit belenyomjuk a tésztába.
  7. Megsütjük, majd langyosra hűtjük, és már szeletelhetjük is. Tetejét még megszórhatjuk porcukorral, ha édesebben szeretjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12359
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 16.

Ajánló

Ez fél adag kis tepsiben sütve, de ahol mindenki szereti a szilvás sütit, nyugodtan meg lehet duplázni a hozzávalókat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy barátnőmnél ettem tavalyelőtt valami hasonlót, és nagyon ízlett ez a szilva+dió+fahéj kombináció. Azt próbáltam saját kútfőből leutánozni. Aki szereti a savanykás, gyümölcsös sütiket, annak bátran ajánlom, igazán finom. Nálunk nem mindenki kedveli az ilyesmit, így ritkán készítek hasonlót. Viszont mi ketten a hugicámmal alaposan belakmároztunk belőle.:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...