r
Nosalty Logó

Diós rácsos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Diós rácsos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 8437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    384.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6759.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    3017 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1172.9 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    415 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2149 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 8437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 399 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A diót ledaráljuk. A citromhéjat lereszeljük. Fontos, hogy az anyagok szobahőmérsékletűek legyenek!
  2. A kimért lisztbe belekeverjük a sütőport, az őrölt fahéjat, és elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, a darált diót, a porcukrot, vaníliacukrot és a két tojást, és gyorsan összegyúrjuk.
  3. Lefedve 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Kizsírozzuk, lisztezzük a 30 cm x 37 cm-es tepsit, amibe bele fogjuk tenni.
  5. Hűtőből kivéve a tészta 3/4 részét kinyújtjuk a tepsi méretére, és belehelyezzük, kicsit megnyomkodjuk a széleket, hogy kis perem legyen. Megkenjük a nagy (7 dl) házi barack- vagy szilvalekvárral.
  6. A maradék tésztát kettéválasztjuk, és rácsokat sodrunk először jobbra, majd a másikból balra rakva.
  7. Megkenjük a kicsit felvert tojássárgájával.
  8. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 30-35 percig sütjük (ez sütő függvénye).
  9. Ha kihűlt, apró kockákra vágjuk, a gyerekek kedvence.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15124
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Ez egy nagy adag sütemény kiváló ünnepek alkalmával elkészíteni, és napokkal előbb elkészíthető, sokáig elálló, és nem igényel hűtést sem.

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...