r
Nosalty Logó

Diós rácsos linzer

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Margó48
Diós rácsos linzer
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

703
Kalória
9g
Fehérje
97.7g
Szénhidrátok
32.1g
Zsír
34.6g
Víz
48.1g
Koleszterin
3.7g
Rost
50.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 8437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    384.8 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6759.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    3017 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1172.9 g
  • Cukor
    608 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    415 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2149 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1584 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 8437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 399 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A diót ledaráljuk. A citromhéjat lereszeljük. Fontos, hogy az anyagok szobahőmérsékletűek legyenek!
  2. A kimért lisztbe belekeverjük a sütőport, az őrölt fahéjat, és elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, a darált diót, a porcukrot, vaníliacukrot és a két tojást, és gyorsan összegyúrjuk.
  3. Lefedve 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Kizsírozzuk, lisztezzük a 30 cm x 37 cm-es tepsit, amibe bele fogjuk tenni.
  5. Hűtőből kivéve a tészta 3/4 részét kinyújtjuk a tepsi méretére, és belehelyezzük, kicsit megnyomkodjuk a széleket, hogy kis perem legyen. Megkenjük a nagy (7 dl) házi barack- vagy szilvalekvárral.
  6. A maradék tésztát kettéválasztjuk, és rácsokat sodrunk először jobbra, majd a másikból balra rakva.
  7. Megkenjük a kicsit felvert tojássárgájával.
  8. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 30-35 percig sütjük (ez sütő függvénye).
  9. Ha kihűlt, apró kockákra vágjuk, a gyerekek kedvence.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x37

Ez egy nagy adag sütemény kiváló ünnepek alkalmával elkészíteni, és napokkal előbb elkészíthető, sokáig elálló, és nem igényel hűtést sem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Krémes, dobostorta, Sacher: 5 cukrászda, ahol a sütemények nagyágyúi mindig...

Hosszú időn keresztül, ha tehettem, elkerültem az olyan cukrászdai klasszikusokat, mint amilyen a dobostorta, az Esterházy-torta, a Rigó Jancsi vagy épp francia krémes. Sosem voltam finnyás, de a szájpadlásomra tapadó, már ízében is művi krém mindig elvette a kedvem, így inkább választottam az újhullámos cukrászdák szintén újhullámos finomságait. Mióta azonban egyre több hely vállalja, hogy visszaadja ezeknek a régivágású tortáknak a becsületét, én is bátrabban térek vissza a gyerekkorom ízeihez, és nagy örömömre, eddig még nem kellett csalódnom.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!