Diós piskótatekercs vaníliás krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
8g dió55 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
22g porcukor84 kcal
-
6 kcal
-
3g víz0 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13 kcal
-
29 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
42g tej23 kcal
-
33g növényi tejszín84 kcal
Összesen
738
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
50g dió327 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
16g víz0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
171 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
250g tej140 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
Összesen
4419
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
3.6g dió24 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
15.8g tojás20 kcal
-
9.3g porcukor36 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
14.4g vaj103 kcal
-
10.8g porcukor42 kcal
-
1.4g vaníliás cukor6 kcal
-
3.2g vaníliás pudingpor12 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
18g tej10 kcal
-
14.4g növényi tejszín36 kcal
Összesen
319
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
738
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 265 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1990.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 553 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 466.4 g
-
Cukor 350 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 211.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1678 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 1652 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 993 micro
Összesen
4419
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
-
8 dkg finomliszt
-
13 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2.5 dl tej
-
2 dl növényi tejszín
Elkészítés
- A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt keverjük habosra.
- Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább 1-2 percig.
- Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze a masszát.
- Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele és egyenletesen simítsuk el a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre.
- A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy lisztezett sütőpapírra, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, amelyiken sütöttük.
- Ezután egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát, és hagyjuk langyosra hűlni (alaposan csavarjuk ki a konyharuhát, hogy éppen csak nyirkos legyen).
- Amikor a tészta langyosra hűlt, vegyük le a konyharuhát, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel, és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
- A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.
- A pudingport keverjük simára a tejjel és a kristálycukorral, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
- Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve hűteni, mert akkor szép sima krémet kapunk). Amikor a puding kihűlt, két részletben keverjük hozzá a vajas krémhez.
- A hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.
- A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd a krémnek több mint a felét kenjük rá egyenletesen.
- Ezután tekerjük fel, vonjuk be a maradék vaníliás krémmel, majd ízlés szerint díszítsük (én zöldre színezett kókuszreszelékkel és apró cukorvirágokkal szórtam meg).
- Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótatekercset, majd úgy kínáljuk (tálalás előtt érdemes 1-2 órára betenni a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek).
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x33
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 235
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 21960
- Feltöltés dátuma: 2019. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
401 recept
Egyszerű diós piskótatekercs, melyet most vaníliás krémmel töltöttem meg a család örömére.