r
Nosalty Logó

Diós pillangók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Diós pillangók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 1297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 5189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    314.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5250.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1165 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2377 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 5189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 452 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a tetejére

Elkészítés

a tésztához

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a citromlevet, a rumot, majd a lisztet a sütőporral, és jól összegyúrjuk.
  2. A hűtőbe tesszük egy kicsit pihenni.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk (mivel nincs pillangó alakú formám, így én félholdakat tettem kissé egymásra).

a tetejére

  1. A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a pillangókat kissé belemártjuk, majd a cukros dióba mártjuk, vagy lekenjük, és megszórjuk.
  2. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, és 180 fokon 10-15 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1121
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Mikulásra készítettem.

Hozzávalók

a tésztához

a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...