Diós nyalánkság
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g dió164 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
213
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
850
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 37% Zsír
-
38.5g tojásfehérje20 kcal
-
6.7g porcukor26 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
48.1g dió314 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
Összesen
408
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
213
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 804.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
850
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
408
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojásfehérje
-
1 csipet vanília
Elkészítés
- A tojásfehérjéket felverjük, lassan adagolva a porcukrot és a vaníliát hozzá.
- Mikor kemény habbá felvertük, nagyon óvatosan elkeverjük benne a diót (a diót krémesre daráljuk, szinte masszaként viselkedik), és kivajazott sütőlapra rákanalazunk tetszőleges formájú kupacokat, közepébe dióbelet tehetünk.
- Előmelegített sütőben szárítjuk.
- Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni.
- Belül kicsit krémes a dió olajossága miatt (olyan, mint a lekvár), viszont kívül ropogós.
- Sütés hőfoka: 130 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 318
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15148
- Feltöltés dátuma: 2012. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy hónapja már, hogy kaptam egy zacskó diót, és most vettem észre, hogy szinte alig van már benne, mert mindig rájárok és elropogtatom. Készíteni szerettem volna valami finomságot belőle, de semmi olyat, amihez sok mindent kellene elővennem, és időigényes. Ilyenkor általában a habcsók szokott beugrani, de én nem szeretem, mert számomra túlságosan édes. Így sokkal könnyedebbet kreáltam, és nagyon finom lett.