r
Nosalty Logó

Diós-mandulás almaszelet

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
nyihaj
Diós-mandulás almaszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 391 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3574.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    708 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    501 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 3128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A datolyát kevés vízzel (3-4 evőkanálnyi) pár perc alatt puhára pároljuk, majd turmixoljuk, vagy késes aprítóval összedaraboltatjuk.
  2. Az almát meghámozzuk, és sajtreszelőn finomra reszeljük. Rácsavarjuk a fél lime levét.
  3. A tojásokat a cukorral kikeverjük, majd az almához adjuk, összekeverjük.
  4. A masszához adjuk a datolyát, egyneművé keverjük.
  5. A darált dióhoz, mandulához (bármilyen arányban használhatjuk a dióféléket) keverjük a szódabikarbónát, fahéjat, kókuszt, és az almás masszával elkeverjük.
  6. Kis méretű tepsit sütőpapírral teljesen kibélelünk, belesimítjuk a masszát.
  7. Előmelegített sütőben 170 fokon, vagy légkeveréssel 155 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával takarjuk le.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x15
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4439
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újságban bukkantam a receptre, és ki kellett próbálnom. "Bátorság sütiként" kínáltam meg a munkatársaimat vele, de abszolút sikere volt a reformsütinek. Figyelmetlen voltam, így az én változatom külön felvert tojásfehérjével, kikevert sárgájával készült, de ez nem változtatott a süti jóságán :) Finom, illatos, könnyű és különleges darab.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...