r
Nosalty Logó

Diós krémes helena konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
helena26
Diós krémes helena konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A diókrémhez

A kakaókrémhez

A csokoládémázhoz

988
Kalória
15.4g
Fehérje
81.1g
Szénhidrátok
69.9g
Zsír
45.4g
Víz
239.7g
Koleszterin
6.8g
Rost
64.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A kakaókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A kakaókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 7879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A diókrémhez

A kakaókrémhez

A csokoládémázhoz

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    559.1 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    1917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5443.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1081 mg
  • Foszfor
    2697 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    362.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2601 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2555 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1812 micro
Összesen 7879 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az egész tojásokat a cukorral habossá keverjük, majd hozzáadjuk a diót, kakaót és a lisztet.
  2. Papírral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
  4. A diós krémnél a diót pici forró tejjel leöntjük, amikor kihűl hozzáadjuk a többi anyagot, és elkeverjük.
  5. A kakaós krémnél a vajat és a porcukrot először fakanállal jól összedolgozzuk, majd elektromos habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, kakaót, végül a rumot és simára keverjük.
  6. A piskótára rásimítjuk a diós krémet, erre a jön a kakaós krém.
  7. A vajat felmelegítjük, hogy forró legyen, levesszük és hozzáadjuk a feltördelt csokoládédarabokat, addig keverjük, míg a csoki elolvad.
  8. Kihűlve rásimítjuk a süteményre. Csokoládé bevonat helyett reszelhetünk rá csokoládét, tejszínhabbal díszíthetjük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x36

Ezt a süteményt sütötte az egyik barátnőm, kakaós piskótán diókrém volt és bevonva csokoládéval. Nagyon ízlett és mivel receptem nem volt, így készítettem egy klasszikus piskótát, a diót leforráztam, ahogy a többi recepteknék szokjuk, csak kevesebb tejjel, mivel rum is megy még bele, és híg ne legyen. De kibővítettem krémmel, mivel nálunk a krémes sütemények a kedvencek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!