Diós krémes helena konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
23g porcukor87 kcal
-
9 kcal
-
19g dió123 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A diókrémhez
A kakaókrémhez
A csokoládémázhoz
Összesen
988
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
68 kcal
-
150g dió981 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A diókrémhez
-
200g dió1308 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
50g tej28 kcal
-
24g rum55 kcal
A kakaókrémhez
A csokoládémázhoz
Összesen
7879
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
A tésztához
-
18.1g tojás23 kcal
-
9.9g porcukor38 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
8.2g dió54 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
A diókrémhez
-
11g dió72 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
2.7g tej2 kcal
-
1.3g rum3 kcal
A kakaókrémhez
-
13.7g vaj98 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
1.3g rum3 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A csokoládémázhoz
Összesen
434
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 69.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 680.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
988
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 559.1 g
-
Telített zsírsav 216 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 183 g
-
Koleszterin 1917 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5443.2 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 823 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 1081 mg
-
Foszfor 2697 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 649 g
-
Cukor 515 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 362.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2601 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 1201 mg
-
Retinol - A vitamin: 2555 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 555 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1812 micro
Összesen
7879
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
434
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
18 dkg porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 evőkanál finomliszt
A diókrémhez
-
8 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 ek rum
A kakaókrémhez
A csokoládémázhoz
Elkészítés
A tésztához
- Az egész tojásokat a cukorral habossá keverjük, majd hozzáadjuk a diót, kakaót és a lisztet.
- Papírral kibélelt tepsibe öntjük.
- Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!
- A diós krémnél a diót pici forró tejjel leöntjük, amikor kihűl hozzáadjuk a többi anyagot, és elkeverjük.
- A kakaós krémnél a vajat és a porcukrot először fakanállal jól összedolgozzuk, majd elektromos habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, kakaót, végül a rumot és simára keverjük.
- A piskótára rásimítjuk a diós krémet, erre a jön a kakaós krém.
- A vajat felmelegítjük, hogy forró legyen, levesszük és hozzáadjuk a feltördelt csokoládédarabokat, addig keverjük, míg a csoki elolvad.
- Kihűlve rásimítjuk a süteményre. Csokoládé bevonat helyett reszelhetünk rá csokoládét, tejszínhabbal díszíthetjük!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x36
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 337
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 26269
- Feltöltés dátuma: 2012. november 30.
Ajánló
Nagyon finom ez a sütemény a kakaós krém nélkül, leöntve csokoládéval.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Ezt a süteményt sütötte az egyik barátnőm, kakaós piskótán diókrém volt és bevonva csokoládéval. Nagyon ízlett és mivel receptem nem volt, így készítettem egy klasszikus piskótát, a diót leforráztam, ahogy a többi recepteknék szokjuk, csak kevesebb tejjel, mivel rum is megy még bele, és híg ne legyen. De kibővítettem krémmel, mivel nálunk a krémes sütemények a kedvencek.