r
Nosalty Logó

Diós kifli Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Diós kifli Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    352.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    147 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5955.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1278 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2706 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.8 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 5565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Alaposan összegyúrjuk a liszttel elkevert sütőport, vajat, zsírt, citromlét, 3 ek porcukrot, 3 tojássárgát és 1 cs sót. (Én robotgéppel gyúrtam össze.)
  2. Elkészítjük a tölteléket: 3 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral és 1 cs sóval habosra keverünk, majd hozzátesszük a diót és jól elkeverjük. (Én robotgéppel kevertem ezt is.)
  3. Enyhén lisztezett felületen fél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát, és háromszög alakú darabokat vágunk belőle.
  4. A háromszög közepére teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük, majd az előzőleg sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjük. A kifliket felvert tojással megkenjük és a tetejükre szórunk egy kis diót.
  5. A sütőt előmelegítjük és betesszük a tepsit. Két tepsire lesz szükség. A sütés 15-20 perc, szép világos barnára kell sülniük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8250
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 15.

Ajánló

Bármikor finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy régi Váncza Sütőporos füzetben találtam, a Kincses Receptkönyvben. Kicsit módosítottam rajta, de az eredetin nem akartam nagyon változtatni. Igazából a zsiradékon változtattam, mert eredetileg csak vajat v. zsírt írt. Sót nem írt, de én szeretek szinte mindenbe tenni egy csipetet. A kifliket a Tupperes kifli készítővel csináltam, lehet ez az oka, hogy nekem sok lett a töltelék. A maradék ment a fagyasztóba. A tetejére eredetileg csak tört dió kellett volna, de én nagy lelkesen ledaráltam mindet! Így is jó lett, szerintem. A sütési hőfokot és időt nem írja, talán eltaláltam. Szerintem régi, jó recept. Anyukám nézegette, mert neki a Kossuth-kifli nevéről valami más jutott eszébe. Itt rákerestem és valóban egy teljesen más sütit találtam ezen a néven. Ki tudja, melyik az igazi?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...