Diós kifli Boszi konyhájából
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
25g sertészsír226 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g dió327 kcal
A tetejére
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g dió1308 kcal
A tetejére
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
27.3g finomliszt99 kcal
-
7.8g margarin56 kcal
-
7.8g sertészsír70 kcal
-
0.9g sütőpor0 kcal
-
3.1g citromlé1 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
4.7g tojássárgája15 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
9.3g tojásfehérje5 kcal
-
15.6g porcukor60 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.6g dió102 kcal
A tetejére
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 88.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1488.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 677 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.2 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.6 g
Zsír
-
Összesen 352.3 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 147 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5955.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1278 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 2706 mg
-
Nátrium 1260 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 528.8 g
-
Cukor 230 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 278.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1127 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 272 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 437 micro
-
Kolin: 825 mg
-
Retinol - A vitamin: 1068 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 690 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 989 micro
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
10 dkg margarin
-
10 dkg sertészsír
-
1 csomag sütőpor
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 ek porcukor
-
3 db tojássárgája
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
3 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
20 dkg dió
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Alaposan összegyúrjuk a liszttel elkevert sütőport, vajat, zsírt, citromlét, 3 ek porcukrot, 3 tojássárgát és 1 cs sót. (Én robotgéppel gyúrtam össze.)
- Elkészítjük a tölteléket: 3 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral és 1 cs sóval habosra keverünk, majd hozzátesszük a diót és jól elkeverjük. (Én robotgéppel kevertem ezt is.)
- Enyhén lisztezett felületen fél ujjnyira kinyújtjuk a tésztát, és háromszög alakú darabokat vágunk belőle.
- A háromszög közepére teszünk a töltelékből és kifli formára feltekerjük, majd az előzőleg sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjük. A kifliket felvert tojással megkenjük és a tetejükre szórunk egy kis diót.
- A sütőt előmelegítjük és betesszük a tepsit. Két tepsire lesz szükség. A sütés 15-20 perc, szép világos barnára kell sülniük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8250
- Feltöltés dátuma: 2012. március 15.
Ajánló
Bármikor finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
A receptet egy régi Váncza Sütőporos füzetben találtam, a Kincses Receptkönyvben. Kicsit módosítottam rajta, de az eredetin nem akartam nagyon változtatni. Igazából a zsiradékon változtattam, mert eredetileg csak vajat v. zsírt írt. Sót nem írt, de én szeretek szinte mindenbe tenni egy csipetet. A kifliket a Tupperes kifli készítővel csináltam, lehet ez az oka, hogy nekem sok lett a töltelék. A maradék ment a fagyasztóba. A tetejére eredetileg csak tört dió kellett volna, de én nagy lelkesen ledaráltam mindet! Így is jó lett, szerintem. A sütési hőfokot és időt nem írja, talán eltaláltam. Szerintem régi, jó recept. Anyukám nézegette, mert neki a Kossuth-kifli nevéről valami más jutott eszébe. Itt rákerestem és valóban egy teljesen más sütit találtam ezen a néven. Ki tudja, melyik az igazi?