r
Nosalty Logó

Diós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 378 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 878 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2554.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.4 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 3516 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 378 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és átszitáljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, tojást, tejet, vajat és a kézi robotgép dagasztó feltétjével összedolgozzuk. Hozzáadjuk a diót is, belegyúrjuk.
  2. A tésztát letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyikből 35 cm hosszú hengert sodrunk, majd fonatot készítünk és a tepsire fektetjük.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a tejet és alaposan megkenjük vele a fonatot, majd letakarva rövid ideig pihentetjük.
  5. Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk és a kalácsot kb. 25-35 perc alatt megsütjük.
  6. A megsült kalácsot rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 15606
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 20.

Ajánló

A diót helyettesíthetjük 20 dkg aszalt sárgabarackkal és 5 dkg mandula keverékével is, vagy aki azt szereti, mazsolával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom imádja a kalácsot, reggelire általában azt eszik, egy kis kakaóval. Már régóta szerettem volna a kedvében járni, és megkímélni a mindenféle E betűket tartalmazó műkalácsoktól, így ma végre elkészült. Szerintem nem fog később elfogyni, mint a hagyományos társai :).

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...