r
Nosalty Logó

Diós csigák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Diós csigák
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

1549
Kalória
21.6g
Fehérje
139g
Szénhidrátok
101.9g
Zsír
113.5g
Víz
150.5g
Koleszterin
8.2g
Rost
63.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 9289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    113.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 1549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.3 g

Zsír

  • Összesen
    611.3 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    204 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4517.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    827 mg
  • Foszfor
    2226 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    834 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    680.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2877 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2818 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 9289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 371 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztát egy nappal előre elkészítjük. Első körben a vajat fagyasztóba tesszük a tésztakészítés előtt 20-30 perccel.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a sót.
  3. A vajat nagylyukú reszelőn lereszeljük, a liszthez adjuk, és villával összeforgatjuk, hogy a liszt mindenhol bevonja a vajat.
  4. Miközben keverjük, hozzáadagoljuk a jéghideg vizet. Ilyenkor nagyjából összeáll, de elég morzsás lesz, ami nem baj.
  5. A tészta lisztezett deszkára helyezzük, összenyomkodjuk, és egy téglalapot formázunk belőle. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Miután lehűlt a tészta, lisztezett felületre helyezzük, és kinyújtjuk, felhajtjuk az alsó harmadát, majd arra a felső harmadát, végül alulról és felülről is. Ezután ismét kinyújtjuk, és megismételjük ezt a hajtogatást még háromszor. Az elkészült tésztát frissen tartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni egy egész éjszakát, de minimum 3-4 órát.
  7. Másnap elkészítjük a diókrémet. Lásd: Töltelék
  8. A sütőt alsó-felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből, és lisztezett felületen hosszú téglalappá nyújtjuk.
  9. Jó vastagon megkenjük a töltelékkel, és megszórjuk gazdagon a mazsolával. Óvatos, de határozott mozdulatokkal szorosan feltekerjük, és fóliába csomagoljuk. Mélyhűtőbe tesszük dermedni max, fél órára, hogy szépen szeletelhető legyen.
  10. A tésztarudat hüvelykujjnyi (1,5-2 cm) vastag körre vágjuk.
  11. Helyezzük őket sütőpapíros tepsire, egymástól 1 centi távolságra. Sülés közben megnőnek, és szépen mutatnak, ha picit összesülnek.
  12. Felvert tojássárgájával kenjük le őket, és az előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20-25 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz. Az első 10 percben mehet rá egy kis légkeverés is.
  13. Miután kisültek, hagyjuk őket rácson hűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Légmentesen lezárva 2-3 napig friss marad a csigánk.

Töltelék

  1. A mazsolát beáztatjuk Cointreau és forró víz keverékébe 1-2 órára, majd felhasználás előtt leszűrjük.
  2. A tejet felmelegítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Hozzáadjuk a darált diót, és pár perc alatt összefőzzük, amíg sűrű diókrémet nem kapunk.
  3. A tölteléket egy nagy tányérra kanalazzuk, elsimítjuk, (így gyorsabban hűl), majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 360 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Minden magyar gyerekkori kedvence, a kakaós csiga után szabadon, íme egy szintén népszerű összetevőből álló péksütemény: a diós csiga. A ropogós leveles tészta szaftos, mazsolás diótöltelékkel, porcukorral meghintve csábít.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!