r
Nosalty Logó

Diós csiga 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lezsik
Diós csiga 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1231
Kalória
33g
Fehérje
160.5g
Szénhidrátok
51.8g
Zsír
39.5g
Víz
45g
Koleszterin
9.7g
Rost
18.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1231 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4923 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 324 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1231 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5436.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1851 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    158.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    764 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 4923 kcal
  • 12% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tojást, az olajat, és óvatosan elkeverjük.
  3. Végül belekeverjük a lisztet és a sót. Viszonylag lágy tésztát kell kapjunk.
  4. Langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
  5. Amíg kel a tészta, a diót ledaráljuk a cukorral.
  6. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk. Bőségesen lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és egyenként 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk.
  7. A kinyújtott tésztát megszórjuk a diós cukorral, és szorosan feltekerjük egy hengerré.
  8. A hengereket kb. 2 centis darabokká vágjuk, és lapjára forgatva kissé megnyomkodjuk.
  9. Tepsire tesszük, és kb. 10 percet pihentetjük.
  10. Előmelegített sütőben tepsinként kb 10-12 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Vendégségben jártunk, és diós csigával kínáltak minket. Egyből ez a régi recept jutott eszembe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!