r
Nosalty Logó

Dió-dió hátán süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Dió-dió hátán süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    842.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 799 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    411.9 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6737.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1873 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    2600 mg
  • Nátrium
    1387 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.7 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1915 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    1152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 6387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót.
  2. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjéket pedig kemény habbá felverjük.
  3. A cukros masszához apránként, felváltva belekeverjük a lisztet és a felvert habot.
  4. Közepes méretű, kipapírozott tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Közben elkészítjük a krémet. A tejben csomómentesre elkeverjük a lisztet, felfőzzük, és kihűtjük.
  6. A 200 g porcukrot habosra keverjük a 200 g vajjal, a vaníliás cukorral, a darált dióval, majd legvégül beleöntjük a rumot is.
  7. Összekeverjük a kihűlt, tejes krémmel.
  8. Rákenjük a diós krémet a kihűlt tésztára.
  9. A csokit megolvasztjuk, és a krémre csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 31183
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.

Ajánló

Finom félszáraz, fehér desszertbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dió-dió hátán süti
Vicikó 251 recept

Családunkból származó recept, mely igen gazdagon diós! Nálunk nagyon kedvelt, könnyű süti, melynek az elkészítése is elég könnyű :-).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...