r
Nosalty Logó

Diétás mákos túrógombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás mákos túrógombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 25% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Öntethez

Gombóc

Összesen 522 kcal
  • 25% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Öntethez

Gombóc

Összesen 1040 kcal
  • 25% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Öntethez

Gombóc

Összesen 191 kcal
  • 25% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 522 kcal
  • 25% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2849.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 1040 kcal
  • 25% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Öntethez

Gombóc

Elkészítés

Öntethez

  1. Az öntetet összekavarjuk szép simára, és rálocsoljuk a kész gombócokra.

Gombóc

  1. A menet nagyon egyszerű! A túrót összekavarjuk a zabpehellyel, tojással, édesítővel, fehérjeporral, minden jóval, és persze a reszelt citromhéjjal és annak kifacsart levével.
  2. Egy óráig hagyjuk nyugton a hűtőben, hogy szépen összeálljon.
  3. Utána vizet forralunk nagy edényben.
  4. Ha letelt az idő, akkor kivesszük a hűtőből, majd vizes kézzel gombócokat formázunk, és szépen beleejtegetjük a forrásban lévő, bugyogó vízbe.
  5. Addig várunk, míg fel nem jönnek a víz tetejére a gombócok, ugyanis ekkor vannak kész, és kivehetjük a vízből.
  6. Meghempergetjük a darált dióval vagy mákkal (az én esetemben a mákkal).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17716
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Ajánló

Hidegen, melegen egyaránt finom, ami még a vonalaidnak sem árt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami egészségesre vágytam (mint mindig) :), és interneten keresgéltem. Találtam egy receptet, kicsit átvariáltam, majd hamar, rövid időn belül ez lett belőle! :) (Az én büntetlen finomságom!) Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Hozzávalók

Öntethez

Gombóc

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...