r
Nosalty Logó

Diák tészta gazdagon

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Geleva
Diák tészta gazdagon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

805
Kalória
38.3g
Fehérje
55.6g
Szénhidrátok
48g
Zsír
218.8g
Víz
127.5g
Koleszterin
3.2g
Rost
9.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4826 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    218.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 805 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.8 g

Zsír

  • Összesen
    287.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6694.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2823 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    384 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2206 micro
Összesen 4826 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. A tésztának feltesszük a vizet, sót és étolajat teszünk hozzá (én így szoktam, hogy ne tapadjon össze), ha felforrt, a tésztát al dante (fogkeményre) főzzük.
  2. Közben a megtisztítjuk a hagymákat, felaprózzuk.
  3. Kis kockára vágjuk a bacont, lereszeljük a sajtot.
  4. Serpenyőben, kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát.
  5. Rátesszük a bacont, és ha üvegesedik hozzáadjuk a darált húst is.
  6. Együtt sütjük és közben fűszerezzük sóval, borssal, esetleg ételízesítővel. Így készre sütjük.
  7. Eközben a tejföllel elkeverjük a zúzott fokhagymát és a kukoricát.
  8. Ha minden kész, egy nagy tálban összekeverjük a főtt leszűrt tésztát, a húst és a tejfölös motyót :)
  9. Egy kivajazott (nagyobb) jénai/tűzállóedénybe tesszük, meglocsoljuk a tejszínnel.
  10. A tetejét megszórjuk a sajttal (ha valaki nem szereti a füstölt ízt, más sajtot is használhat)
  11. Előmelegített sütőbe tesszük, közepes hőfokon átsütjük amíg a sajtmegolvad, kicsit rápirul.
  12. Én pihentetni szoktam még rövid ideig, hogy egy kicsit magába szívja a finom ízeket. (kb. 10 percig)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a tésztát a nagylányom készítette először, mikor egyetemista lett. Azóta a család nőtagjainak kedvence, de a fiúk is szívesen fogyasztják. Csak a hozzávalók (hús, bacon)  mennyiségén változtattam - növeltem, és a tejszínt tettem hozzá pluszként.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!