Diák tészta gazdagon
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
33 dkg csemegekukorica
-
45 dkg tejföl
-
1.5 dl főzőtejszín
-
15 dkg füstölt sajt
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
805
Kalória
38.3g
Fehérje
55.6g
Szénhidrátok
48g
Zsír
218.8g
Víz
127.5g
Koleszterin
3.2g
Rost
9.6g
Cukor
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
50g fusilli tészta186 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
55g csemegekukorica47 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12 kcal
Összesen
805
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
300g fusilli tészta1113 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
330g csemegekukorica284 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
150g főzőtejszín197 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
4826
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
13.2g fusilli tészta49 kcal
-
22g darált sertéshús40 kcal
-
8.8g bacon35 kcal
-
7.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
14.5g csemegekukorica12 kcal
-
19.8g tejföl39 kcal
-
6.6g főzőtejszín9 kcal
-
6.6g füstölt sajt22 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
213
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 470 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 218.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
805
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.8 g
Zsír
-
Összesen 287.9 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6694.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 354 mg
-
Kálcium 817 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 486 mg
-
Foszfor 2823 mg
-
Nátrium 2174 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 1312.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 780 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 911 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 734 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 384 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2206 micro
Összesen
4826
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
213
kcal
Elkészítés
- A tésztának feltesszük a vizet, sót és étolajat teszünk hozzá (én így szoktam, hogy ne tapadjon össze), ha felforrt, a tésztát al dante (fogkeményre) főzzük.
- Közben a megtisztítjuk a hagymákat, felaprózzuk.
- Kis kockára vágjuk a bacont, lereszeljük a sajtot.
- Serpenyőben, kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát.
- Rátesszük a bacont, és ha üvegesedik hozzáadjuk a darált húst is.
- Együtt sütjük és közben fűszerezzük sóval, borssal, esetleg ételízesítővel. Így készre sütjük.
- Eközben a tejföllel elkeverjük a zúzott fokhagymát és a kukoricát.
- Ha minden kész, egy nagy tálban összekeverjük a főtt leszűrt tésztát, a húst és a tejfölös motyót :)
- Egy kivajazott (nagyobb) jénai/tűzállóedénybe tesszük, meglocsoljuk a tejszínnel.
- A tetejét megszórjuk a sajttal (ha valaki nem szereti a füstölt ízt, más sajtot is használhat)
- Előmelegített sütőbe tesszük, közepes hőfokon átsütjük amíg a sajtmegolvad, kicsit rápirul.
- Én pihentetni szoktam még rövid ideig, hogy egy kicsit magába szívja a finom ízeket. (kb. 10 percig)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 10 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Ezt a tésztát a nagylányom készítette először, mikor egyetemista lett. Azóta a család nőtagjainak kedvence, de a fiúk is szívesen fogyasztják. Csak a hozzávalók (hús, bacon) mennyiségén változtattam - növeltem, és a tejszínt tettem hozzá pluszként.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!