r
Nosalty Logó

Diák tészta gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Diák tészta gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4826 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 805 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.8 g

Zsír

  • Összesen
    287.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6694.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    354 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    2823 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    384 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2206 micro
Összesen 4826 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztának feltesszük a vizet, sót és étolajat teszünk hozzá (én így szoktam, hogy ne tapadjon össze), ha felforrt, a tésztát al dante (fogkeményre) főzzük.
  2. Közben a megtisztítjuk a hagymákat, felaprózzuk.
  3. Kis kockára vágjuk a bacont, lereszeljük a sajtot.
  4. Serpenyőben, kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát.
  5. Rátesszük a bacont, és ha üvegesedik hozzáadjuk a darált húst is.
  6. Együtt sütjük és közben fűszerezzük sóval, borssal, esetleg ételízesítővel. Így készre sütjük.
  7. Eközben a tejföllel elkeverjük a zúzott fokhagymát és a kukoricát.
  8. Ha minden kész, egy nagy tálban összekeverjük a főtt leszűrt tésztát, a húst és a tejfölös motyót :)
  9. Egy kivajazott (nagyobb) jénai/tűzállóedénybe tesszük, meglocsoljuk a tejszínnel.
  10. A tetejét megszórjuk a sajttal (ha valaki nem szereti a füstölt ízt, más sajtot is használhat)
  11. Előmelegített sütőbe tesszük, közepes hőfokon átsütjük amíg a sajtmegolvad, kicsit rápirul.
  12. Én pihentetni szoktam még rövid ideig, hogy egy kicsit magába szívja a finom ízeket. (kb. 10 percig)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 19100
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 12.

Ajánló

Kezdőknek is érdemes kipróbálni. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető hétköznapi ebéd, vagy vacsora lehet. Talán langyosan, mikor minden szoszojót :) magába szívott a tészta, még finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tésztát a nagylányom készítette először, mikor egyetemista lett. Azóta a család nőtagjainak kedvence, de a fiúk is szívesen fogyasztják. Csak a hozzávalók (hús, bacon)  mennyiségén változtattam - növeltem, és a tejszínt tettem hozzá pluszként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...