r
Nosalty Logó

Diabetikus lisztkeverékes vajas kifli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Diabetikus lisztkeverékes vajas kifli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

352
Kalória
13.5g
Fehérje
38.7g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
19g
Víz
63.2g
Koleszterin
2.9g
Rost
8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 352 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 2805 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 352 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    151.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 2805 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos mézes tejen felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgépbe öntjük az összes tésztához való anyagot, és dagasztó-kelesztő programra állítjuk (20 perc dagasztás, 1 óra kelesztés).
  3. A megkelt tésztát 8 részre vágjuk, mindegyiket 4-5 mm vékony kör alakú (30 cm átmérőjű) koronggá nyújtjuk.
  4. Négy kört teszünk egymásra úgy, hogy a lapokat megkenjük lágy vajjal (a legfelsőre nem kerül vaj). A kerek tésztát négy cikkre felvágjuk derelyevágóval. A körcikk közepén ejtünk egy kb 5 cm-es vágást, ahol a tészta két oldalsó szárát áthúzzuk. Ugyanígy teszünk a másik 4 tésztakoronggal is.
  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vajjal megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Fél órai kelesztés után 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük, vagy egyenesen a hűtőbe tesszük folpackkal letakarva, és csak másnap sütjük meg úgy, hogy a hideg sütőbe téve 25-30 perc alatt sütjük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Friss kiflire vágytam reggelire, de mivel korán mentem dolgozni, nem lett volna időm az elkészítésére, ezért választottam ezt a módszert, amit már az expressz croissant-nál is alkalmaztam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Klasszikus cukros briós

A cukrozott briós egy igazi közkedvelt, klasszikus péksüteménynek számított, amit szinte mindenhol lehetett kapni. Sajnos kissé feledésbe merült az évek alatt, pedig egy nagyszerű ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!