r
Nosalty Logó

Diabetikus lisztkeverékes vajas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Diabetikus lisztkeverékes vajas kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 352 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 2805 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 352 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 2805 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos mézes tejen felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütőgépbe öntjük az összes tésztához való anyagot, és dagasztó-kelesztő programra állítjuk (20 perc dagasztás, 1 óra kelesztés).
  3. A megkelt tésztát 8 részre vágjuk, mindegyiket 4-5 mm vékony kör alakú (30 cm átmérőjű) koronggá nyújtjuk.
  4. Négy kört teszünk egymásra úgy, hogy a lapokat megkenjük lágy vajjal (a legfelsőre nem kerül vaj). A kerek tésztát négy cikkre felvágjuk derelyevágóval. A körcikk közepén ejtünk egy kb 5 cm-es vágást, ahol a tészta két oldalsó szárát áthúzzuk. Ugyanígy teszünk a másik 4 tésztakoronggal is.
  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vajjal megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Fél órai kelesztés után 200 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük, vagy egyenesen a hűtőbe tesszük folpackkal letakarva, és csak másnap sütjük meg úgy, hogy a hideg sütőbe téve 25-30 perc alatt sütjük meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2584
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diabetikus lisztkeverékes vajas kifli
Évi néni 1830 recept

Friss kiflire vágytam reggelire, de mivel korán mentem dolgozni, nem lett volna időm az elkészítésére, ezért választottam ezt a módszert, amit már az expressz croissant-nál is alkalmaztam.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...