Diabetikus csokimousse torta
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
8g xilit20 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
10 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
Krém
-
58g habtejszín170 kcal
-
121 kcal
-
7g erythritol0 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
Összeállítás
-
25 kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
-
38 kcal
-
38g diabetikus liszt125 kcal
-
38g finomliszt138 kcal
Krém
-
700g habtejszín2044 kcal
-
1448 kcal
-
80g erythritol0 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
Összeállítás
-
50g mandulapehely295 kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
20.1g tojás25 kcal
-
6.1g xilit15 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
2.3g diabetikus liszt8 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
Krém
-
42.7g habtejszín125 kcal
-
15.2g cukormentes csokoládé88 kcal
-
4.9g erythritol0 kcal
-
1.5g habfixáló5 kcal
Összeállítás
-
18 kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.6 g
Zsír
-
Összesen 370.9 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3351.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 795 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 326 mg
-
Foszfor 1432 mg
-
Nátrium 666 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.8 g
-
Cukor 148 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 673.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2418 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 399 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 1003 mg
-
Retinol - A vitamin: 2383 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1476 micro
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
38 g diabetikus liszt
-
38 g finomliszt
Krém
-
7 dl habtejszín
-
80 g erythritol
-
3 csomag habfixáló
Összeállítás
-
50 g mandulapehely
Elkészítés
Piskóta
- A tejszínt az étcsokival folyamatosan kevergetve felforraljuk.
- Hozzákeverjük az eritritet (nekem 80 g-mal lett nem túl édes, ízlés szerint lehet hozzá adni többet, kevesebbet is).
- A krémet min. 3-4 órára, de ha lehet, egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, jól le kell hűlnie.
- A lehűlt krémet elővesszük, kézi robotgéppel kissé felverjük, majd egyenként hozzáadagoljuk a habfixálókat, és addig keverjük, amíg sűrű krém nem lesz.
Krém
- A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Kimérjük a 6 ek. xilitet (nekem ez 10 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő, kakaópor), melynek ugyanakkora súlyúnak kell lennie, mint a xilitnek (az eritrit tapasztalataim szerint nem jó piskótába, mert száraz lesz tőle a piskóta, ezért én piskótába mindig xilitet használok).
- A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a xilitet, majd a tojássárgáját.
- Végül óvatosan, hogy ne törjön össze a tojáshabunk, belekeverjük a lisztkeveréket.
- Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt légkeverésen készre sütjük (tűpróba!).
Összeállítás
- A mandulapelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük.
- A kihűlt piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk, háromfelé vágjuk.
- A krémet 3 felé vesszük, betöltjük a tortát, majd a tetejét és az oldalát is bekenjük.
- A pirított mandulával, ill. ha van, trüffel bonbonokkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2918
- Feltöltés dátuma: 2014. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A testvérem hosszabb időre elutazott, és neki szerettem volna ezzel a tortával kedveskedni. Mivel a családunkban sokan figyelünk arra, mit eszünk, ezért a torta is diabetikus alapanyagokból készült. Bevált piskótareceptem már régóta van, de olyan csokitortát szerettem volna, ami nem túl édes, könnyű, lágy krémje van, tehát mindenképp tartózkodni akartam a megszokott, cukrászdai vajas krémtől. Végül hosszas keresés után találtam rá erre a főzött tejszínes csokikrémre (eredetileg 8 dl tejszínhez írt 25 dkg csokit, de nekem csak 7 dl tejszínem volt itthon, így lett ez az arány). Mikor kész lett a krém - biztos a diabetikus csoki miatt - én még kívántam, hogy édesebb legyen, ezért ment bele az eritrit. Nagyon-nagyon finom lett, biztos hogy mostantól így fogom elkészíteni!!!