r
Nosalty Logó

Diabetikus csokimousse torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Diabetikus csokimousse torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 4879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.6 g

Zsír

  • Összesen
    370.9 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3351.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    399 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2383 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 4879 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tejszínt az étcsokival folyamatosan kevergetve felforraljuk.
  2. Hozzákeverjük az eritritet (nekem 80 g-mal lett nem túl édes, ízlés szerint lehet hozzá adni többet, kevesebbet is).
  3. A krémet min. 3-4 órára, de ha lehet, egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, jól le kell hűlnie.
  4. A lehűlt krémet elővesszük, kézi robotgéppel kissé felverjük, majd egyenként hozzáadagoljuk a habfixálókat, és addig keverjük, amíg sűrű krém nem lesz.

Krém

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Kimérjük a 6 ek. xilitet (nekem ez 10 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő, kakaópor), melynek ugyanakkora súlyúnak kell lennie, mint a xilitnek (az eritrit tapasztalataim szerint nem jó piskótába, mert száraz lesz tőle a piskóta, ezért én piskótába mindig xilitet használok).
  3. A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a xilitet, majd a tojássárgáját.
  4. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze a tojáshabunk, belekeverjük a lisztkeveréket.
  5. Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt légkeverésen készre sütjük (tűpróba!).

Összeállítás

  1. A mandulapelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük.
  2. A kihűlt piskótáról a sütőpapírt lehúzzuk, háromfelé vágjuk.
  3. A krémet 3 felé vesszük, betöltjük a tortát, majd a tetejét és az oldalát is bekenjük.
  4. A pirított mandulával, ill. ha van, trüffel bonbonokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2918
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diabetikus csokimousse torta
NovakAndi 48 recept

A testvérem hosszabb időre elutazott, és neki szerettem volna ezzel a tortával kedveskedni. Mivel a családunkban sokan figyelünk arra, mit eszünk, ezért a torta is diabetikus alapanyagokból készült. Bevált piskótareceptem már régóta van, de olyan csokitortát szerettem volna, ami nem túl édes, könnyű, lágy krémje van, tehát mindenképp tartózkodni akartam a megszokott, cukrászdai vajas krémtől. Végül hosszas keresés után találtam rá erre a főzött tejszínes csokikrémre (eredetileg 8 dl tejszínhez írt 25 dkg csokit, de nekem csak 7 dl tejszínem volt itthon, így lett ez az arány). Mikor kész lett a krém - biztos a diabetikus csoki miatt - én még kívántam, hogy édesebb legyen, ezért ment bele az eritrit. Nagyon-nagyon finom lett, biztos hogy mostantól így fogom elkészíteni!!!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...