r
Nosalty Logó

Datolyás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Datolyás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 358 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3591.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.6 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 3586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 75% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy őzgerinc- vagy cipóformát kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A datolyákat pár percre beáztatjuk kis langyos vízbe, hogy megpuhuljanak. Lecsöpögtetés és szárítgatás után kis kockákra vagdossuk fel.
  3. Egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, sütőporral, sóval és zabpehellyel. Beleforgatjuk a felkockázott datolyákat is.
  4. Egy másik tálban kissé felverjük a tojást, majd hozzákeverjük a tejet, olvasztott vajat és vaníliát.
  5. A szárazat összekeverjük a nedves hozzávalókkal, majd éppen csak annyi ideig kavarjuk, hogy a tészta összeálljon. Beleöntjük a kibélelt formába.
  6. Kb. 55-65 percig hagyjuk sülni (tűpróba).
  7. Sütőből kivéve 10 percet formában hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 810
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 16.

Ajánló

Legjobb, ha hagyjuk teljesen kihűlni, és elcsomagoljuk estére, hogy az ízek összeérjenek benne.  Tejszínhabbal, krémsajttal vagy lekvárral is lehet tálalni, de sima porcukorral vagy fahéjjal megszórva is nagyon finom. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki elkezdett kenyeret sütni ebben a nagy bezártságban, de nekem máshoz volt kedvem. Még időtlen időkkel ezelőttről maradt egy kis datolyám, úgyhogy datolyás kenyér lett a vége. Én a receptnek csak a felét csináltam meg, és őzgerinc formám sincsen, de így is nagyon finom lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...