Darált hússal töltött paradicsom Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
180g paradicsom32 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18g ajvár14 kcal
-
38g zöldség alaplé3 kcal
-
38g főzőtejszín49 kcal
-
30g mozzarella90 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
460
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
360g paradicsom65 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35g ajvár28 kcal
-
75g zöldség alaplé5 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
60g mozzarella179 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
919
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
39.4g paradicsom7 kcal
-
27.4g darált sertéshús50 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g ajvár3 kcal
-
8.2g zöldség alaplé1 kcal
-
8.2g főzőtejszín11 kcal
-
6.6g mozzarella20 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
102
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1174.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 321.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 834 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
460
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2349.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 460 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 923 mg
-
Nátrium 780 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 642.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 364 micro
-
β-karotin 1668 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9263 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
919
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1015 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db paradicsom
-
250 g darált sertéshús
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3.5 ek ajvár
-
75 ml zöldség alaplé
-
75 ml főzőtejszín
-
60 g mozzarella
-
6 levél bazsalikom
Elkészítés
- A paradicsomokat megmossuk, a szár felőli részéből, éles késsel egy-egy kalapot vágunk, majd a magos belsejét kiskanállal kikaparjuk. A kikapart paradicsomhúst apróra vágjuk.
- A húst a hagymával az olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, ½ ek ajvárt, és kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.
- A darált húsmasszát elosszuk a paradicsomokba. A paradicsomokat egy tűzálló tálba tesszük.
- A levest felfőzzük a tejszínnel és a maradék ajvárral. Sóval, borssal fűszerezzük, a paradicsom köré öntjük. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
- A reszelt mozzarellát a paradicsomokra szórjuk, és további 5 percig sütjük.
- A durvára vágott bazsalikommal megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7625
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű és finom étel. Rizzsel vagy burgonyapürével.