Daragaluska Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
215
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
857
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
215
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 50.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1341.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 94.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
857
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 19.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 512.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
328
kcal
Elkészítés
- A tojások sárgáját a sóval és a vajjal krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a darát.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 1/3-át a darás keverékhez dolgozzuk, majd a maradék habot óvatosan hozzákeverjük. Letakarva, hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
- Egy edénybe enyhén sós vizet felfőzünk, majd a hőmérsékletet alacsonyabbra állítjuk, hogy a víz csak gyöngyözzön.
- 2 hideg vízbe mártott evőkanál segítségével a masszából galuskákat formázunk, betesszük a gyöngyöző vízbe, és lefedve, a galuska nagyságától függően, kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük. Félidőben fordítsuk meg a galuskákat.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8423
- Feltöltés dátuma: 2015. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Hát ez olyan lett, mint amit édesanyám szokott készíteni, pihe-puha. Vaj helyett készíthetjük sertészsírral is.