Daragaluska Gaboc konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
501
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
2004
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
501
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 117.8 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1229.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 162.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1087 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 1071 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
2004
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
371
kcal
Elkészítés
- A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
- A vajat kicsit fölolvasztjuk mikróban.
- A sárgájához keverjük a vajat, a sót és a darát. Aki szereti, tehet bele apróra vágott petrezselymet is.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a többihez.
- Legalább 2 órát pihentetjük a masszát a hűtőben.
- Közepes galuskákat formálunk a masszából, majd sós, lobogó vízbe tesszük. Lassú tűzön 8-10 percig főzzük, ezután a tűzről lehúzzuk, és fedő alatt ugyanennyi ideig állni hagyjuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9624
- Feltöltés dátuma: 2015. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyik kedvenc levesbetétem húsleveshez és zöldségleveshez. Ebből a mennyiségből kb. 15-18 db közepes méretű galuska jön ki.