r
Nosalty Logó

Darabos sárgabarack dzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Darabos sárgabarack dzsem
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1856 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 7423 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1856 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2492.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1861.4 g
  • Cukor
    1789 mg
  • Élelmi rost
    89 mg

VÍZ

  • Összesen
    3212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    40697 micro
  • β-crypt
    3869 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3311 micro
Összesen 7423 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    743 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jó érett barackot megmossuk, kimagozzuk, és elfelezzük.
  2. Fényes nagy fazékba tesszük fel főzni.
  3. Beletesszük a cukrot, és a dzsemfixet.
  4. Folyamatosan kevergetjük, és ha felforr még 3 percet főzzük.
  5. Azonnal forrón jól kimosott, kiforrázott üvegekbe töltjük.
  6. A kupak alá celofánt teszünk, és rögtön lezárjuk.
  7. Száraz dunsztban hagyjuk 3 napig.
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 44625
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 11.

Ajánló

Nagyon finom palacsintába, császármorzsához. Reggelire vajas pirítóssal a legfinomabb csemege.

Receptkategóriák

Mikor kibontja az ember, megüti az orrát a nagyon finom barackillat. Nem csak édes, mint a lekvár, hanem igazi barackba harapunk, mikor fogyasztjuk. Elkészítése pofonegyszerű, és nem kell félni, hogy nem áll el, mert nagyon gyorsan elfogy.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...