Darabos sárgabarack dzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g sárgabarack446 kcal
-
19g dzsemfix55 kcal
-
350g cukor1355 kcal
Összesen
1856
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g sárgabarack1786 kcal
-
75g dzsemfix219 kcal
-
1400g cukor5418 kcal
Összesen
7423
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
73.1g sárgabarack33 kcal
-
1.4g dzsemfix4 kcal
-
25.6g cukor99 kcal
Összesen
136
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465.3 g
-
Cukor 447 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 803.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 177 micro
-
β-karotin 10174 micro
-
β-crypt 967 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 828 micro
Összesen
1856
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2492.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 372 mg
-
Foszfor 856 mg
-
Nátrium 726 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1861.4 g
-
Cukor 1789 mg
-
Élelmi rost 89 mg
VÍZ
-
Összesen 3212.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3571 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 372 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 335 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 707 micro
-
β-karotin 40697 micro
-
β-crypt 3869 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3311 micro
Összesen
7423
kcal
- 1% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 743 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
4 kg sárgabarack
Elkészítés
- A jó érett barackot megmossuk, kimagozzuk, és elfelezzük.
- Fényes nagy fazékba tesszük fel főzni.
- Beletesszük a cukrot, és a dzsemfixet.
- Folyamatosan kevergetjük, és ha felforr még 3 percet főzzük.
- Azonnal forrón jól kimosott, kiforrázott üvegekbe töltjük.
- A kupak alá celofánt teszünk, és rögtön lezárjuk.
- Száraz dunsztban hagyjuk 3 napig.
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 44622
- Feltöltés dátuma: 2009. július 11.
Ajánló
Nagyon finom palacsintába, császármorzsához. Reggelire vajas pirítóssal a legfinomabb csemege.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mikor kibontja az ember, megüti az orrát a nagyon finom barackillat. Nem csak édes, mint a lekvár, hanem igazi barackba harapunk, mikor fogyasztjuk. Elkészítése pofonegyszerű, és nem kell félni, hogy nem áll el, mert nagyon gyorsan elfogy.