Darabos őszibarackdzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
600g őszibarack225 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
806
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
6000g őszibarack2246 kcal
-
1500g cukor5805 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
8051
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
80g őszibarack30 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g citromsav0 kcal
Összesen
107
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.9 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 511.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 933 micro
-
β-crypt 386 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 524 micro
Összesen
806
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2093.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 518 mg
-
Foszfor 1152 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2049.2 g
-
Cukor 1980 mg
-
Élelmi rost 86 mg
VÍZ
-
Összesen 5119.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 922 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 380 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 351 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9331 micro
-
β-crypt 3859 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5242 micro
Összesen
8051
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
6 kg őszibarack
-
1.5 kg cukor
-
2 teáskanál citromsav
Elkészítés
- Első lépésként felteszünk forrni egy nagyobb fazékba vizet, majd a hibátlan barackokat, 3-4 db-ot egyszerre, szűrőbe tesszük, és rövid időre a forró vízbe mártjuk.
- Ezután egy tálba rakjuk, lehúzzuk a héját, kivesszük a magházakat, kisebb darabokra vágjuk, és egy nagyobb fazékba rakjuk, ezt így folytatjuk, amíg van a barackból. Ezután lemérjük, nekem 5 kg maradt tisztán mérve.
- Ha végeztünk az előkészítéssel, belekeverjük a citromsavat, majd feltesszük főzni, a keletkező habot, ha van, egy szűrő segítségével eltávolítjuk, és szükség szerint néha megkeverjük.
- Amikor a kívánt sűrűséget elérte, és még a színe is szép, de vannak benne nagyobb darabok, egy krumplinyomóval kissé összetörjük, de vigyázzunk ne legyen pépes!
- Ekkor hozzáadjuk az ízlés szerinti cukrot, ez függ a barack érettségétől is, jól átkeverjük, folyamatos keverés mellett felforraljuk, most már nem szabad magára hagyni, a forrástól számítva kb. már csak 10 percig főzzük.
- Végül a tűzről levéve tisztára mosott és csirátlanított csavaros üvegekbe merjük, szorosan lezárjuk, majd egy pár percre fejre állítjuk, ezután száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1924
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
A befőzés időszakában vagyunk, én rendszeresen készítem ezt a lekvárt is, mert nagyon finom aromás, az elkészítése sem bonyolult, érdemes ezt is kipróbálni.