r
Nosalty Logó

Dagasztás nélküli kenyér Vicikótól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Dagasztás nélküli kenyér Vicikótól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

461
Kalória
13.6g
Fehérje
96.1g
Szénhidrátok
1.4g
Zsír
127.4g
Víz
-
Koleszterin
3.8g
Rost
337.5mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1843 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    127.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4112.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    3132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    509.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1843 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy olyan keverőtálba, edénybe, amit majd le tudunk fedni. Hozzáadjuk a sót, élesztőt, és összevegyítjük. A langyos vizet egyszerre hozzáöntjük, és egy fakanállal csak annyira keverjük össze, míg mindenhol benedvesedik a liszt. Nem kell tovább dagasztani, keverni.
  2. A tál tetejével lefedjük, és szobahőmérsékleten kelni hagyjuk 10-12 órát.
  3. Ennek elteltével, erősen lisztezett felületre öntjük a megkelt tésztát, és óvatosan szögletes alakzatra húzzuk. Most hajtogatjuk úgy, hogy a felső egyharmadnyi tésztát visszahajtjuk a tésztára, az alsó egyharmadot pedig fel, a felső hajtásra. Elfordítjuk 90 fokkal, és megismételjük az előző lépést (kicsit lapítjuk, hajtogatjuk). Igazítsuk kenyér formára, de ne nyomkodjuk!
  4. Lisztezett sütőpapírra tesszük, konyharuhával letakarjuk, és kb. 20-30 percet pihentetjük.
  5. Most bekapcsoljuk a sütőt a lehető legmagasabb fokra. Nekem 280 °C alsó-felső sütésen. Erre az időre betesszük az edényt a sütőbe, amiben majd sütjük a kenyeret.
  6. A pihentetési idő elteltével a papírral együtt belehelyezzük sütőedénybe (pl. jénai, aminek van teteje!) a tésztát, rátesszük az edény tetejét, és betesszük a sütőbe. Kb. 15 percig sütjük ezen a magas hőmérsékleten, ekkor levesszük az edény tetejét. Visszavesszük 240°C-ra a sütőt, és így sütjük készre, kb. összesen 1 óra alatt. Ha megsült kivesszük, és hideg vizes ecsettel megkenjük a kenyér tetejét, amitől még ropogósabb lesz a héja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már rég hallottam erről a kenyér receptről, és sokszor neki akartam fogni. Most jött el az ideje. Ebben nincs cukor, méz, kefir, magok, kovász, különböző lisztek, stb, ez így a legegyszerűbb változat. Természetesen lehet azokat is beletenni, de mint szinte mindig, szeretem mindenből először az eredeti, nem variált változatot elkészíteni. Így is lett, és nemes egyszerűséggel mondhatom rá, hogy "Isteni" lett. Szerintem amúgy is ez az egyetlen étel, amire ezt rámondhatjuk...! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!