r
Nosalty Logó

Currys körök virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Currys körök virslivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 2996 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7817.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    4438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1789 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3620 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 2996 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    543 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük (legjobb, ha már amúgy is kicsit szárazak). A füstölt virslit vékony karikákra vágjuk.
  2. A liszet egy tálba öntjük. Mellészórjuk a sót és a curryport, hozzákeverjük a sajtreszelékeket. A szobahőmérsékletű vajat belekockázzuk, és az egészet tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett munkafelületen vékony tésztát nyújtunk belőle. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat.
  4. Mindegyik korong közepébe nyomunk egy-egy virslikarikát
  5. Előmelegített sütőben megsütjük őket. Akkor van kész, ha a keksz teljesen roppanósra, és aranybarnára sült.
  6. Ha elkészültek, egy-egy ketchuppöttyel díszíthetjük őket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5814
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Ajánló

Kizárólag hideg sör!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha Németországban a legnépszerűbb ételt akarjuk megkóstoni, két választásunkvan: döner vagy currywurst. A döner ugye alapvetően a török bevándorlók által meghonosított, pitába csomagolt grillhúscafatok tömkelege salátával - nálunk gyros néven fut. Hogy a zsömlébe csomagolt virsli curryszószos ketchuppal nyakonöntve honnan lett itt ilyen népszerű - na, azt nem tudom. Tény viszont, hogy ahol két főnél nagyobb az összlakosság, ott nyílik egy bódé, ahol ezt a gyorskaját lehet kapni. Meg az is tény, hogy alig egy hét, és ki kell költöznöm szépen felszerelt kollégiumi szobámból, és a hozzá tartozó konyhából is. Vannak dolgok, amikhez ragaszkodom, és mindenképpen magammal akarom őket vinni - na, de a félig használt élelmiszerekkel azért mégsem akarok három országon átszerencsétlenkedni. Nincs más választásom, fel kell őket használni. Akadt a hűtőmben egy parmezánkövület, némi ementáli, és vaj, na meg egy üveg virsli - amit, mivel szinte soha nem eszem, a kihagyhatatlanul olcsó ára kellett, hogy a kosaramba űzzön - fel kellett őket hasznáni. A curry és a ketchup csak a német konyha iránt tiszteletemet hivatottak kifejezni. Olyan mélyre ugyanis még nem süllyedtem, hogy a kész szószt megvegyem. A végeredmény pedig? Pillanatok alatt elkészülő, roppanós, isteni nasi - a német kollégák szerint tiszta currywurst-os zsemle, egy  falatra redukálva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...