Currys körök virslivel
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
33g finomliszt121 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
33 kcal
-
17g ementáli sajt66 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g virsli36 kcal
-
5g ketchup5 kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
100g ementáli sajt393 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
7g só0 kcal
-
80g virsli215 kcal
-
30g ketchup30 kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
7.5g parmezán sajt29 kcal
-
15g ementáli sajt59 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
1g só0 kcal
-
12g virsli32 kcal
-
4.5g ketchup5 kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1302.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 603 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.8 g
Zsír
-
Összesen 226.6 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7817.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1780 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 1330 mg
-
Nátrium 4438 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 177.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1831 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 1789 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 505 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3620 micro
-
Lut-zea 92 micro
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1172 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 665 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 543 micro
-
Lut-zea 14 micro
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
3 tk curry por
-
1 tk só
Elkészítés
- A sajtokat lereszeljük (legjobb, ha már amúgy is kicsit szárazak). A füstölt virslit vékony karikákra vágjuk.
- A liszet egy tálba öntjük. Mellészórjuk a sót és a curryport, hozzákeverjük a sajtreszelékeket. A szobahőmérsékletű vajat belekockázzuk, és az egészet tésztává gyúrjuk.
- Lisztezett munkafelületen vékony tésztát nyújtunk belőle. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat.
- Mindegyik korong közepébe nyomunk egy-egy virslikarikát
- Előmelegített sütőben megsütjük őket. Akkor van kész, ha a keksz teljesen roppanósra, és aranybarnára sült.
- Ha elkészültek, egy-egy ketchuppöttyel díszíthetjük őket.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5814
- Feltöltés dátuma: 2010. július 20.
Ajánló
Kizárólag hideg sör!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ha Németországban a legnépszerűbb ételt akarjuk megkóstoni, két választásunkvan: döner vagy currywurst. A döner ugye alapvetően a török bevándorlók által meghonosított, pitába csomagolt grillhúscafatok tömkelege salátával - nálunk gyros néven fut. Hogy a zsömlébe csomagolt virsli curryszószos ketchuppal nyakonöntve honnan lett itt ilyen népszerű - na, azt nem tudom. Tény viszont, hogy ahol két főnél nagyobb az összlakosság, ott nyílik egy bódé, ahol ezt a gyorskaját lehet kapni. Meg az is tény, hogy alig egy hét, és ki kell költöznöm szépen felszerelt kollégiumi szobámból, és a hozzá tartozó konyhából is. Vannak dolgok, amikhez ragaszkodom, és mindenképpen magammal akarom őket vinni - na, de a félig használt élelmiszerekkel azért mégsem akarok három országon átszerencsétlenkedni. Nincs más választásom, fel kell őket használni. Akadt a hűtőmben egy parmezánkövület, némi ementáli, és vaj, na meg egy üveg virsli - amit, mivel szinte soha nem eszem, a kihagyhatatlanul olcsó ára kellett, hogy a kosaramba űzzön - fel kellett őket hasznáni. A curry és a ketchup csak a német konyha iránt tiszteletemet hivatottak kifejezni. Olyan mélyre ugyanis még nem süllyedtem, hogy a kész szószt megvegyem. A végeredmény pedig? Pillanatok alatt elkészülő, roppanós, isteni nasi - a német kollégák szerint tiszta currywurst-os zsemle, egy falatra redukálva.