adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
459
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
918
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 384 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 358.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5899 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
459
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1533 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 768 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 717.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11799 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
918
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 513 micro
-
β-karotin 1221 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát üvegesre pirítjuk.
- Rátesszük a répát, és 5 percig hagyjuk párolódni.
- Ezután következik a megmosott hajdina, amit 2-3 percig pirítunk.
- Felöntjük az egészet vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, ésforrástól számítva 20 percig főzzük..
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 248
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 29639
- Feltöltés dátuma: 2010. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Olvastam a hajdina előnyös élettani tulajdonságairól, de natúr elkészítve feledhető élményt nyújtott. Nem vagyok önsanyargató aszkéta, de ez a növény nagyon értékes, így mindenképpen fel kellett dobnom valamivel. A hagyma és a répa mindennaposak a főzési kellékeim között, a fűszerek pedig megtették hatásukat.