r
Nosalty Logó

Cukros-fűszeres muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukros-fűszeres muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2212 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 269 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 369 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3043.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 2212 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz alapanyagokat összekeverjük.
  2. A tejet a tojással kikeverjük,a vajat megolvasztjuk, és kihűtjük.
  3. A tojásos keveréket hozzáadjuk a liszthez.
  4. Utána hozzáadjuk a vajat is, és gyengéden összekeverjük.
  5. A tésztát papírral bélelt muffin formába kanalazzuk.
  6. A rátéthez összekeverjük a cukrot és a fűszereket.
  7. A tészta tetejére rászórjuk a cukros fűszerkeveréket.
  8. Tűprobáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3634
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Ajánló

Egyszer készítettem úgy is, hogy a fűszerek helyett egy tk mézecskalács fűszerkeveréket adtam a cukorhoz. Így is nagyon finom volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagy süteménykönyvben találtam ezt a receptet. Olyan isteni finom lett!!! Belül puha, kívül ropogós-fűszeres kéreg.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...