r
Nosalty Logó

Cukormentes túrós hasé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukormentes túrós hasé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 544 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 544 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3520.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 2171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.5 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk úgy, hogy egy könnyű élesztős tésztát kapjunk. Kezünkkel vagy dagasztógéppel dagasszuk néhány percig a tésztánkat.(Ha túl folyós a tészta még egy kis list szükséges de csak annyi hogy könnyű-lágy maradjon)
  2. Amikor elérte a megfelelő állagot, és elvált az edény falától, akkor letakarjuk és meleg helyre tesszük.
  3. Miközben kel a tésztánk, elkészítjük a túrós tölteléket, még pedig úgy, hogy a hozzávalóit egy tálban összekeverjük, és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. (Ha túl folyósnak tűnik, akkor még egy kevés zabkorpa szükséges, ha pedig száraz, akkor még adjuk hozzá tejfölt, mert ezt igazából csak kb-ra írtam, ugyanis nem mértem pontosan.)
  4. Kb 40-45 perc alatt megkel(nem túl nagyra kel a xilit miatt,inkább az állagán érződik hogy nagyon könnyűvé válik) a tésztánk, amelyet kb fél cm vastagságúra nyújtunk. Ha azt szeretnénk hogy jobban megkeljen akkor válasszunk másfajta édesítőszert.(pl:folyékony Norbi sweet).
  5. A kinyújtott tésztából kb. 8-10 cm széles és kb. 30 cm hosszú csíkokat vágunk, a tölteléket úgy helyezzük el a tésztacsíkon, hogy kb. csak 15 cm hosszú hosszan legyen rajta, majd a másik kb 15 cm-es részt ráhajtjuk a töltelékes részre (mielőtt ráhajtanánk egy éles késsel 3-4 lyukat vágjunk a tetején keresztbe). Ezután egy villával összenyomkodjuk a tészta széleit körbe, hogy a 2 rész összeragadjon.
  6. 1 tojássárgájával lekenjük a betöltött tésztákat, kicsit még hagyjuk kelni a sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd sütőben arany színűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6973
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukormentes, szénhidrátcsökkentett liszttel készült kelt túrós hasé, -50% szénhidráttartalom!! Reggelire egy jó cappuccinóval fantasztikus kombinációt alkot!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...