r
Nosalty Logó

Cukormentes fügebrownie serpenyőben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Cukormentes fügebrownie serpenyőben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

308
Kalória
5.7g
Fehérje
22.6g
Szénhidrátok
23.7g
Zsír
49g
Víz
101.2g
Koleszterin
4.2g
Rost
13.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A brownie-hoz

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A brownie-hoz

Összesen 1851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A brownie-hoz

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    927 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    610 micro
Összesen 1851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. A fügék szárát levágjuk, majd felnegyedeljük őket (1-2 fügét félreteszünk a díszítéshez), és egy kis lábosban sűrű pépet főzünk belőlük. Közepes-alacsony lángon, nagyjából 10 percig főzzük, amíg sűrű állaga és barna színe nem lesz.
  2. A vajat és csokoládét összeolvasztjuk a mikróban. A lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és sót egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a kihűlt fügét, a kihűlt csokoládés keveréket, a felvert tojásokat és a vaníliaaromát.
  3. A brownie masszáját összeforgatjuk. Egy öntöttvas serpenyőt (vagy olyan edényt, amit be tudunk tenni a sütőbe) kivajazunk, majd elegyengetjük benne a masszát. A tetejére teszünk a fügéből és a csokoládéból is. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A brownie-t hagyjuk 5 percet hűlni, majd a serpenyőben tálaljuk, vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal, durva szemű sóval megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A brownie egy (a magyar konyhában talán újvonalasnak számító) nagy kedvenc, amit gazdag, néha túlzó csokoládés ízéről és ragacsos állagáról ismerhető fel. A legtöbb receptben ehhez végtelen mennyiségű cukor kell. De nem itt. Itt csak füge van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!