Cukormentes epres habos pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pitetészta elkészítése
Epres töltelék elkészítése
Sütés
-
38g habtejszín110 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Összeállítás
Összesen
430
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pitetészta elkészítése
-
423 kcal
-
125g tönkölybúza liszt423 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Epres töltelék elkészítése
Sütés
-
300g habtejszín876 kcal
-
40g xilit96 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összeállítás
Összesen
3426
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pitetészta elkészítése
-
26 kcal
-
7.7g tönkölybúza liszt26 kcal
-
7.7g vaj56 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g xilit7 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Epres töltelék elkészítése
-
37.2g eper11 kcal
-
2.5g xilit6 kcal
-
0g stevia0 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
6.2g almalé3 kcal
Sütés
-
18.6g habtejszín54 kcal
-
2.5g xilit6 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Összeállítás
Összesen
212
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 110 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
430
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 206.6 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 782 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2644.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 449 mg
-
Foszfor 1460 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.3 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 880.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1775 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 334 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 250 mg
-
Retinol - A vitamin: 1738 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
3426
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Pitetészta elkészítése
-
12.5 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
12.5 dkg tönkölybúza liszt
-
12.5 dkg vaj
-
1 csipet só
-
5 dkg xilit
-
1 db tojás
-
1 ek sütőpor
Epres töltelék elkészítése
-
60 dkg eper
-
4 dkg xilit
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 dl almalé
Sütés
-
3 dl habtejszín
-
4 dkg xilit
-
1 csomag habfixáló
Összeállítás
Elkészítés
Pitetészta elkészítése
- A lisztből és a vajból is vegyünk el egy keveset: a vajjal kenjünk ki egy kb. 28 cm átmérőjű piteformát, majd szórjuk meg a teáskanálnyi liszttel.
- A többi lisztet keverjük össze a sóval, cukorral és a sütőporral. A tojást üssük fel egy pohárba.
- A hűtő-hideg vajat kockázzuk a lisztes elegybe (vagy reszeljük bele), majd a tenyerünk közé véve egy keveset, kezdjük összedörzsölgetni, amikor egységesen nedves homok állagot érünk el, adjuk hozzá a tojást, és röviden gyúrjuk össze. Amint összeállt, nyújtsuk ki két folpack-réteg között, akkorára, hogy a forma oldalát is kitöltse, illesszük a tésztát a piteformába, és így rakjuk a hűtőbe.
Epres töltelék elkészítése
- Az epret tisztítsuk meg, és az édesítőkkel tegyük fel főni. Pároljuk 3-4 percig fedő alatt (így ereszt egy kis levet).
- A pudingport keverjük simára az almalében, és öntsük a forrásban lévő eperhez, amint megköt, húzzuk le a tűzről és borítsuk le folpack-kal, így nem fog bőrösödni.
Sütés
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és szurkáljuk meg villával, majd a már felmelegedett sütőben süssük 10 percig. Ekkor öntsük rá az eperkrémet, és süssük további 25 percet. Hagyjuk legalább 1 órát hűlni.
Összeállítás
- A habtejszínt kezdjük felverni, amikor szilárdul, adjuk hozzá a vaníliás xilitet, majd a habfixet is. Én habzsákból nyomtam kicsi csúcsokat a kihűlt sütire, de egyben is rákenhetjük, majd egy kanál hátuljával lazán ütögetve is formázhatunk csúcsokat a tetejére.
- Tálalás előtt legalább 1 óráig tegyük hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28*28
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3060
- Feltöltés dátuma: 2015. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Ez egy kellemes gyümölcspite, a tetejére való hab nem csak a díszítést adja, hanem kellemesen letompítja az eper fanyar ízét és a tészta szárazabb állagát.