r
Nosalty Logó

Cukormentes epres habos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Cukormentes epres habos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta elkészítése

Epres töltelék elkészítése

Sütés

Összeállítás

Összesen 430 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta elkészítése

Epres töltelék elkészítése

Sütés

Összeállítás

Összesen 3426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pitetészta elkészítése

Epres töltelék elkészítése

Sütés

Összeállítás

Összesen 212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 430 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    206.6 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1775 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1738 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 3426 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Pitetészta elkészítése

Epres töltelék elkészítése

Sütés

Összeállítás

Elkészítés

Pitetészta elkészítése

  1. A lisztből és a vajból is vegyünk el egy keveset: a vajjal kenjünk ki egy kb. 28 cm átmérőjű piteformát, majd szórjuk meg a teáskanálnyi liszttel.
  2. A többi lisztet keverjük össze a sóval, cukorral és a sütőporral. A tojást üssük fel egy pohárba.
  3. A hűtő-hideg vajat kockázzuk a lisztes elegybe (vagy reszeljük bele), majd a tenyerünk közé véve egy keveset, kezdjük összedörzsölgetni, amikor egységesen nedves homok állagot érünk el, adjuk hozzá a tojást, és röviden gyúrjuk össze. Amint összeállt, nyújtsuk ki két folpack-réteg között, akkorára, hogy a forma oldalát is kitöltse, illesszük a tésztát a piteformába, és így rakjuk a hűtőbe.

Epres töltelék elkészítése

  1. Az epret tisztítsuk meg, és az édesítőkkel tegyük fel főni. Pároljuk 3-4 percig fedő alatt (így ereszt egy kis levet).
  2. A pudingport keverjük simára az almalében, és öntsük a forrásban lévő eperhez, amint megköt, húzzuk le a tűzről és borítsuk le folpack-kal, így nem fog bőrösödni.

Sütés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és szurkáljuk meg villával, majd a már felmelegedett sütőben süssük 10 percig. Ekkor öntsük rá az eperkrémet, és süssük további 25 percet. Hagyjuk legalább 1 órát hűlni.

Összeállítás

  1. A habtejszínt kezdjük felverni, amikor szilárdul, adjuk hozzá a vaníliás xilitet, majd a habfixet is. Én habzsákból nyomtam kicsi csúcsokat a kihűlt sütire, de egyben is rákenhetjük, majd egy kanál hátuljával lazán ütögetve is formázhatunk csúcsokat a tetejére.
  2. Tálalás előtt legalább 1 óráig tegyük hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28*28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3060
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy kellemes gyümölcspite, a tetejére való hab nem csak a díszítést adja, hanem kellemesen letompítja az eper fanyar ízét és a tészta szárazabb állagát.

Hozzávalók

Pitetészta elkészítése

Epres töltelék elkészítése

Sütés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...