r
Nosalty Logó

Cukkinivel töltött focaccia

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
TV Paprika
Cukkinivel töltött focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaptésztához

A töltelékhez

Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaptésztához

A töltelékhez

Összesen 3126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaptésztához

A töltelékhez

Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    2054 micro
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6362.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1470 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    2650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    12326 micro
Összesen 3126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    680 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Az alaptésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Az alaptésztához

  1. Készítsük el az alaptésztát: Az élesztőt tegyük egy kis tálba, öntsünk hozzá 60 ml meleg vizet, és addig keverjük, amíg az élesztő fel nem olvad. Tegyük félre, 5-10 percet várjunk, amíg felfut.
  2. A lisztet és a sót szórjuk egy nagy tálba. A felfuttatott élesztőt és a maradék vizet adjuk hozzá, majd keverjünk belőle lágy tésztát. Az olajat, a zsírt és az 1 ek. rozmaringot is gyúrjuk a tésztához. Borítsuk tiszta, lisztezett munkafelületre, és 10 percig dagasszuk, amíg rugalmas nem lesz.
  3. A kész tésztacipót kissé kiolajozott, tiszta tálban, 1½ órára rakjuk meleg helyre, hadd dagadjon legalább a kétszeresére.
  4. Melegítsük fel a grillserpenyőt, és süssük a cukkiniszeletek mindkét oldalát világosbarnára. Kenjünk ki olajjal egy négyzet alakú tepsit. A tésztát osszuk kétfelé: az egyik felét simítsuk az előkészített tepsi aljába és oldalára. Erre az alapra jöhetnek a mozzarellakockák és a cukkiniszeletek. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A maradék tésztát kissé lisztezett munkafelületen nyújtsuk akkorára, hogy az egész tepsit befedje. Tegyük a töltelékre, és a széleket jól nyomkodjuk össze. Szurkáljuk meg villával, és tegyük félre 30 percre.
  6. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). A focacciát kenjük meg a maradék olajjal. A paradicsomszeleteket helyezzük a tetejére, végül szórjuk meg a maradék rozmaringgal és sóval. 25-30 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz. Forrón tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4239
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinivel töltött focaccia
TV Paprika 35 recept

v

Hozzávalók

Az alaptésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...