r
Nosalty Logó

Cukkinis burgonya gratin Sára konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
Cukkinis burgonya gratin Sára konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3819 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1070.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4947 micro
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    506 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk. A cukkinik szárvégeit levágjuk, a krumplit meghámozzuk és megmossuk, majd mindkettőt vékony szeletekre gyaluljuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy ek olajat felforrósítunk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Egy lapos kerámiatálat kikenünk 1 ek olajjal, majd hintünk rá zabpelyhet.
  3. Kissé egymásra csúsztatva, váltakozó rendben belerakjuk a cukkini- és burgonyakarikát. A tetejére néhány karika paradicsomot. Arányosan elosztva a tetejükre simítjuk a párolt hagyma-, és fokhagyma keveréket, meghintjük sóval, kis kakukkfűvel, kevés sajtkeverékkel (az összes sajt felével), majd sózzuk és borsozzuk.
  4. Elkeverjük a tejszínben, a joghurtban a tojásokat, majd picit megsózzuk és meglocsoljuk vele a cukkinis krumplikat és a forró sütőben 25 -30 percig sütjük.
  5. Kezdetben fóliával letakarjuk, majd kb. 15 perc múlva levesszük. Lehet köretként fogyasztani, de főételnek is finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10387
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis burgonya gratin Sára konyhájából
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...