r
Nosalty Logó

Cukkinis burgonya gratin Sára konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sárika konyhája-Bíró Sára
Cukkinis burgonya gratin Sára konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

442
Kalória
20.7g
Fehérje
38.7g
Szénhidrátok
23.5g
Zsír
356.7g
Víz
171.3g
Koleszterin
5.9g
Rost
7.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    356.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3819 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1070.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1902 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4947 micro
Összesen 1322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    506 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk. A cukkinik szárvégeit levágjuk, a krumplit meghámozzuk és megmossuk, majd mindkettőt vékony szeletekre gyaluljuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy ek olajat felforrósítunk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Egy lapos kerámiatálat kikenünk 1 ek olajjal, majd hintünk rá zabpelyhet.
  3. Kissé egymásra csúsztatva, váltakozó rendben belerakjuk a cukkini- és burgonyakarikát. A tetejére néhány karika paradicsomot. Arányosan elosztva a tetejükre simítjuk a párolt hagyma-, és fokhagyma keveréket, meghintjük sóval, kis kakukkfűvel, kevés sajtkeverékkel (az összes sajt felével), majd sózzuk és borsozzuk.
  4. Elkeverjük a tejszínben, a joghurtban a tojásokat, majd picit megsózzuk és meglocsoljuk vele a cukkinis krumplikat és a forró sütőben 25 -30 percig sütjük.
  5. Kezdetben fóliával letakarjuk, majd kb. 15 perc múlva levesszük. Lehet köretként fogyasztani, de főételnek is finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!