r
Nosalty Logó

Cukkini fasírt 3. - vargányagombával és sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cukkini fasírt 3. - vargányagombával és sonkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fasírthoz

A sütéshez

Összesen 596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fasírthoz

A sütéshez

Összesen 2382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A fasírthoz

A sütéshez

Összesen 233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2602 micro
Összesen 596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2949 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10409 micro
Összesen 2382 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A sütéshez

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A cukkinit megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, meghintjük ételízesítővel, és állni hagyjuk.
  2. A zsemléket beáztatjuk, és kicsavarjuk. A hagymát 2 ek olajon üvegesre pároljuk, a gombát és a sonkát összevágjuk, a sajtot durvára reszeljük, és ezeket a zsemlékhez adjuk.
  3. A cukkinit jól kifacsarjuk, és a masszához tesszük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a tojást, jól összedolgozzuk. Ha túl lágy a massza, akkor zsemlemorzsát adunk hozzá.
  4. Lapos pogácsákat készítünk belőle (ebből a mennyiségből 12 darab lesz).
  5. Bő olajban pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12669
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 13.

Ajánló

Krumplipürével vagy rizzsel tálaljuk. Akár főzelék mellé feltétként is kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már untuk a rántott cukkinit, ezért valami újdonságot kerestem. Találtam egy hasonló receptet, de nem nyerte el a tetszésemet, ezért megalkottam a sajátomat.

Hozzávalók

A fasírthoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...