r
Nosalty Logó

Csúsztatott palacsinta puncs öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Csúsztatott palacsinta puncs öntettel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

942
Kalória
16.5g
Fehérje
99.7g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
54g
Víz
164.9g
Koleszterin
4g
Rost
58.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 3759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2959.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.9 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 3759 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Palacsinta: a vajat először magában, majd a tojások sárgájával és a cukorral keverjük habosra. Ezután hozzáadjuk a lisztet, az olajat, sót, tejet, és végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  2. A töltelékhez a cukrot a reszelt csokoládéval összeforgatjuk.
  3. Sütés: a palacsintasütőben kb. 1 ek olajat melegítünk, egy kis merőkanálnyi masszát beleöntünk. Közepes lángon kb. 2 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje nem ragacsos. Majd egy tűzálló tálba csúsztatjuk anélkül, hogy megfordítanánk, és a másik oldalát is átsütnénk.
  4. Cukros csokoládéval megszórjuk. Ugyanígy még 5 db, a hagyományosnál vastagabb palacsintát sütünk. A cukros csokoládéval egymásra rétegezzük. FONTOS, a tetejére úgy borítsuk rá a palacsintát, hogy a sült oldala legyen felfelé.
  5. Forró sütőben 10 percig sütjük.
  6. Mártás: a mazsolát vagy áfonyát forró vízbe áztatjuk.
  7. A pudingport a tejjel simára keverjük, majd kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ha kész a cukorral, vaníliával, rummal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett áfonyát.
  8. Tálalás: a cikkekre vágott palacsintát a maradék cukros csokival megszórjuk, és a puncsmártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető desszert.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti édes fonott kalács

A kalács elengedhetetlen része az ünnepi asztalnak, ami lehet édes vagy sós is. Ha igazán mutatós kaláccsal szeretnénk meglepni a családot, akkor bátran vállaljuk be a hat fonatos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!