r
Nosalty Logó

Csupa csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsófi24
Csupa csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

605
Kalória
9.4g
Fehérje
59.8g
Szénhidrátok
37.3g
Zsír
64.8g
Víz
181.4g
Koleszterin
3.5g
Rost
44.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 6026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    372.6 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8226.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2062 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    721 mg
  • Foszfor
    3410 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    648.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2177 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1589 micro
Összesen 6026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A 22 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát hagyjuk szabadon, így kevésbé esik majd össze a piskóta.
  2. A tojássárgáját felverjük a cukor felével és a vízzel.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, és addig keverjük tovább a robotgéppel, még kemény hab nem lesz.
  4. A lisztet, a kakaót és a sütőport beleszitáljuk a sárgájába, hozzáadunk egy kanál fehérjét, és azzal együtt kikeverjük.
  5. Fokozatosan adjuk hozzá a fehérjehabot, az első pár adag esetén nem baj, ha törik, csomómentesre keverjük.
  6. Előmelegített sütőben alsó+felső beállításon, légkeverés nélkül 180 fokon 30 percig, majd 170 fokon még 5 percig sütjük.

Krém

  1. A tejszínt és a csokit egy lábosban felolvasztjuk, mielőtt felforrna, levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.
  2. Miután kihűlt, beleszitáljuk a porcukrot, és habosra verjük a robotgéppel.
  3. A három részre vágott piskótát megtöltjük krémmel, megkenjük a tetejét és az oldalát is, de a krém körülbelül negyedét meghagyjuk a formázáshoz. A tortát és a krémet is hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. A háromféle csokival ugyanaz a teendő, külön-külön. Felolvasztjuk a csokoládét mikróban vagy vízgőz felett.
  2. Kiöntjük egy sütőpapírra, majd egy késsel vékonyra kenjük téglalap alakban. A téglalap rövidebbik oldala körülbelül a torta magasságának 1,5-2-szerese legyen. Ezután egy másik sütőpapírral lefedjük az olvadt csokit, és feltekerjük, nem kell, hogy szoros legyen, a lényeg, hogy ne folyjon ki, miközben tekerjük. A három gurigát is hűtőbe tesszük.
  3. Legalább 4 órát pihentetjük a hűtőben, ha még nem keményedett meg a krém és a csoki, akkor tovább. A maradék, most már kemény krémmel tortaformájúra formázzuk a tortát.
  4. A csokigurigákat bátran kitekerjük, az a lényeg, hogy 1-2-3 cm-es oszlopokra törjön. A szép csokidarabokkal körberakjuk a tortát, a maradék összetört csokidarabokkal ízlés szerint a torta közepét díszítjük.
  5. Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, nyáron sajnos gyorsan olvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Ezzel a tortával nem lehet mellélőni, akkor sem, ha válogatós az ünnepelt, hiszen a csokit csokival mindenki szereti. Elkészítése egyszerű, mégis nagyon mutatós. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!