r
Nosalty Logó

Csupa csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsófi24
Csupa csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 6026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    372.6 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8226.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2062 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    721 mg
  • Foszfor
    3410 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2177 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1589 micro
Összesen 6026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A 22 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát hagyjuk szabadon, így kevésbé esik majd össze a piskóta.
  2. A tojássárgáját felverjük a cukor felével és a vízzel.
  3. A tojásfehérjét egy csipet sóval félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot, és addig keverjük tovább a robotgéppel, még kemény hab nem lesz.
  4. A lisztet, a kakaót és a sütőport beleszitáljuk a sárgájába, hozzáadunk egy kanál fehérjét, és azzal együtt kikeverjük.
  5. Fokozatosan adjuk hozzá a fehérjehabot, az első pár adag esetén nem baj, ha törik, csomómentesre keverjük.
  6. Előmelegített sütőben alsó+felső beállításon, légkeverés nélkül 180 fokon 30 percig, majd 170 fokon még 5 percig sütjük.

Krém

  1. A tejszínt és a csokit egy lábosban felolvasztjuk, mielőtt felforrna, levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.
  2. Miután kihűlt, beleszitáljuk a porcukrot, és habosra verjük a robotgéppel.
  3. A három részre vágott piskótát megtöltjük krémmel, megkenjük a tetejét és az oldalát is, de a krém körülbelül negyedét meghagyjuk a formázáshoz. A tortát és a krémet is hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. A háromféle csokival ugyanaz a teendő, külön-külön. Felolvasztjuk a csokoládét mikróban vagy vízgőz felett.
  2. Kiöntjük egy sütőpapírra, majd egy késsel vékonyra kenjük téglalap alakban. A téglalap rövidebbik oldala körülbelül a torta magasságának 1,5-2-szerese legyen. Ezután egy másik sütőpapírral lefedjük az olvadt csokit, és feltekerjük, nem kell, hogy szoros legyen, a lényeg, hogy ne folyjon ki, miközben tekerjük. A három gurigát is hűtőbe tesszük.
  3. Legalább 4 órát pihentetjük a hűtőben, ha még nem keményedett meg a krém és a csoki, akkor tovább. A maradék, most már kemény krémmel tortaformájúra formázzuk a tortát.
  4. A csokigurigákat bátran kitekerjük, az a lényeg, hogy 1-2-3 cm-es oszlopokra törjön. A szép csokidarabokkal körberakjuk a tortát, a maradék összetört csokidarabokkal ízlés szerint a torta közepét díszítjük.
  5. Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, nyáron sajnos gyorsan olvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 5413
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 22.

Receptkategóriák

Csupa csokitorta
Zsófi24 1 recept

Ezzel a tortával nem lehet mellélőni, akkor sem, ha válogatós az ünnepelt, hiszen a csokit csokival mindenki szereti. Elkészítése egyszerű, mégis nagyon mutatós. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...