r
Nosalty Logó

Csupa csoki torta Baklavariától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csupa csoki torta Baklavariától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 4725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3697.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.3 g
  • Cukor
    438 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 4725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
  2. Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot.
  3. Egy közepes méretű (kb. 20×30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe (persze lehet kerek tortaformában is sütni) öntjük, majd a sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Amíg a torta sül, elkészítjük a csokimázat. Egy kis lábasban a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, kis láng felett felolvasztjuk, majd miután a csoki felolvadt, levesszük a tűzről, és a vajat folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk a hűlő, de még meleg csokiban.
  5. A tortát, ha megsült (arra vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon), benne hagyjuk a tepsiben,megszurkáljukvillával, és amíg még meleg, ráöntjük a szintén meleg csokimázt, majd villával jól megszurkáljuk. Így a kis lyukakon keresztül a csoki beszivárog a tésztába, az jól megszívja magát, és még másnap is nagyon puha lesz a tészta tőle. (Ottó a receptjében eredetileg úgy írta "a tésztát nem kímélve jó alaposan megszurkáljuk a tésztát, hogy jól átjárja a csokimáz.":)) Legközelebb én biztos bátrabb leszek, megdöfködöm rendesen a piskótát.:)
  6. Ha már a csokimáz is megdermedt a tetején, akkor szeleteljük csak fel kockákra. Érdekes, mert soknak tűnhet a cukor mennyisége a tésztában, viszont csokimázzal a tetején egyáltalán nem édes a tészta.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 759
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 108526
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kollégám kívánságára készült ez a puha csupa csoki torta, az ő anyukájának a receptje alapján. Ebéd után körbejártam, kínálgattam az irodában a kollégákat, kb. 5 perc alatt el is fogyott mind, és szinte mindenki kérte, hogy küldjük át a receptet. Teljes siker!!

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...