r
Nosalty Logó

Csupa csoki torta Baklavariától

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csupa csoki torta Baklavariától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A csokimázhoz

394
Kalória
5.2g
Fehérje
57.3g
Szénhidrátok
16.3g
Zsír
31.9g
Víz
43.2g
Koleszterin
1.6g
Rost
36.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 4725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A csokimázhoz

Összesen 339 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 394 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3697.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    1446 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.3 g
  • Cukor
    438 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    382.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 4725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 339 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
  2. Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot.
  3. Egy közepes méretű (kb. 20×30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe (persze lehet kerek tortaformában is sütni) öntjük, majd a sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Amíg a torta sül, elkészítjük a csokimázat. Egy kis lábasban a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, kis láng felett felolvasztjuk, majd miután a csoki felolvadt, levesszük a tűzről, és a vajat folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk a hűlő, de még meleg csokiban.
  5. A tortát, ha megsült (arra vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki nagyon), benne hagyjuk a tepsiben,megszurkáljukvillával, és amíg még meleg, ráöntjük a szintén meleg csokimázt, majd villával jól megszurkáljuk. Így a kis lyukakon keresztül a csoki beszivárog a tésztába, az jól megszívja magát, és még másnap is nagyon puha lesz a tészta tőle. (Ottó a receptjében eredetileg úgy írta "a tésztát nem kímélve jó alaposan megszurkáljuk a tésztát, hogy jól átjárja a csokimáz.":)) Legközelebb én biztos bátrabb leszek, megdöfködöm rendesen a piskótát.:)
  6. Ha már a csokimáz is megdermedt a tetején, akkor szeleteljük csak fel kockákra. Érdekes, mert soknak tűnhet a cukor mennyisége a tésztában, viszont csokimázzal a tetején egyáltalán nem édes a tészta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 20×30

A kollégám kívánságára készült ez a puha csupa csoki torta, az ő anyukájának a receptje alapján. Ebéd után körbejártam, kínálgattam az irodában a kollégákat, kb. 5 perc alatt el is fogyott mind, és szinte mindenki kérte, hogy küldjük át a receptet. Teljes siker!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!