r
Nosalty Logó

Csudakifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
and.nikol13
Csudakifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék + tetejére

Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék + tetejére

Összesen 2856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

töltelék + tetejére

Összesen 353 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3585.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    2296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1057 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 2856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék + tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet csipet sóval, a tejföllel, az olajjal és a felfutott élesztővel összegyúrjuk. Egy nagyon puha állagú tésztát kapunk. Letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk kb. 30 percig.
  3. 4 részre osztjuk a tésztánkat. 0,5 cm vastag kör alakú lapokra nyújtjuk. A szobahőmérsékletű margarint a sóval kihabosítjuk. Elfelezzük. Az egyik felébe 2 kávéskanál őrölt pirospaprikát szórunk.
  4. Az egyik lapot bekenjük a sós margarinnal, ráhelyezünk egy másik lapot, rányomkodjuk, majd 12 cikkre vágjuk. Felcsavarjuk, mint a croissant-t. A másik 2 tésztánkkal ugyanezt csináljuk (paprikás margarinnal kenjük meg). Így összesen 24 kiflit kapunk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, tojással lekenjük. Tetszés szerint meg is szórhatjuk bármivel. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6169
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csudakifli
and.nikol13 25 recept

Finom, réteges, sokáig puha kifli. Gyorsan elkészül és nagyon egyszerű. Nagy kedvenc nálunk! :)

Hozzávalók

tészta

töltelék + tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...