r
Nosalty Logó

Csokoládétorta ahogy Iluska készíti

5,0

2 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Csokoládétorta ahogy Iluska készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1142
Kalória
17.4g
Fehérje
141.1g
Szénhidrátok
56.3g
Zsír
84.8g
Víz
288.7g
Koleszterin
1.9g
Rost
77.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 1142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    168.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3841.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1148 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    1380 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    254.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    691 micro
Összesen 3423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 288 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A 3 dl tejjel és kevés cukorral csomómentesre keverjük a pudingport. Hozzáöntve a maradék tejet is folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Kis hűlés után hozzákeverjük a vajat. Hűtőbe tesszük.
  4. A kihűlt tortánkat kettévágjuk jó éles késsel. Megkenjük a lapot kb. a fele krémmel. Rátesszük a tetejét, és végül kívülről is bekenjük. Tetszés szerint díszítjük. Hűtőben kissé megdermesztjük. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 17,5

Ez egy olyan torta, amit hűléssel együtt másfél óra alatt el lehet készíteni. Nekem mindig van itthon hozzávaló, úgyhogy bármikor nekifogok, ha csak úgy megkívánjuk... Vagy ha a lányom valami édességre vágyik. Sütőpapírral szoktam a formát kibélelni. Először vágok egy kört az aljára, majd egy hosszabb csíkot a peremre körbe. Az első 10 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta.  Mikor megsült, rácsra téve hagyom kihűlni. Ha a közepe púposabb lenne, azt levágom. Van úgy, hogy megfordítom, és az alja kerül felülre, így tuti sima lesz, mikor a krémmel díszítem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakodalmas barackok

A lakodalmas barackok a mulatós lagzik, egyik elmaradhatatlan, ám szinte ehetetlenül tömény aprósüteménye, amit persze mindenki imád. Legalábbis egyet biztosan megeszik belőle, mert ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!