Csokoládétorta ahogy Iluska készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
20g tojássárgája64 kcal
-
63g cukor245 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
63g finomliszt231 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A krémhez
Összesen
1142
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
60g tojássárgája193 kcal
-
190g cukor735 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
75g víz0 kcal
-
190g finomliszt692 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
0 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
A krémhez
Összesen
3423
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
5.1g tojássárgája16 kcal
-
16.1g cukor62 kcal
-
5.4g napraforgó olaj48 kcal
-
6.3g víz0 kcal
-
16.1g finomliszt58 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
10.1g tojásfehérje5 kcal
A krémhez
-
3.8g csokoládés pudingpor14 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
8.5g vaj61 kcal
-
25.4g tej14 kcal
Összesen
288
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 56.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1280.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.1 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 304 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 298 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
1142
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 168.9 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3841.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 1148 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 1380 mg
-
Nátrium 1112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.3 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 254.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 532 mg
-
Retinol - A vitamin: 894 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 691 micro
Összesen
3423
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojássárgája
-
19 dkg cukor
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
19 dkg finomliszt
-
0.8 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
3 db tojásfehérje
A krémhez
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
3 ek cukor
-
10 dkg vaj
-
3 dl tej
Elkészítés
A piskótához
- A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
- Elkészítjük a krémet. A 3 dl tejjel és kevés cukorral csomómentesre keverjük a pudingport. Hozzáöntve a maradék tejet is folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Kis hűlés után hozzákeverjük a vajat. Hűtőbe tesszük.
- A kihűlt tortánkat kettévágjuk jó éles késsel. Megkenjük a lapot kb. a fele krémmel. Rátesszük a tetejét, és végül kívülről is bekenjük. Tetszés szerint díszítjük. Hűtőben kissé megdermesztjük. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 17,5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6884
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Ajánló
Egy gyors, születésnapi tortának is megfelel...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Ez egy olyan torta, amit hűléssel együtt másfél óra alatt el lehet készíteni. Nekem mindig van itthon hozzávaló, úgyhogy bármikor nekifogok, ha csak úgy megkívánjuk... Vagy ha a lányom valami édességre vágyik. Sütőpapírral szoktam a formát kibélelni. Először vágok egy kört az aljára, majd egy hosszabb csíkot a peremre körbe. Az első 10 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta. Mikor megsült, rácsra téve hagyom kihűlni. Ha a közepe púposabb lenne, azt levágom. Van úgy, hogy megfordítom, és az alja kerül felülre, így tuti sima lesz, mikor a krémmel díszítem.