r
Nosalty Logó

Csokoládés whiskey pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csokoládés whiskey pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kekszréteg

Csokikrém

Tojáshab

625
Kalória
8.3g
Fehérje
76.6g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
57.7g
Víz
165.1g
Koleszterin
2.5g
Rost
55.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Kekszréteg

Csokikrém

Tojáshab

Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Kekszréteg

Csokikrém

Tojáshab

Összesen 4983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Kekszréteg

Csokikrém

Tojáshab

Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    241 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3068.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    1117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    612.7 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    462 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1516 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 4983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

Kekszréteg

  1. Daráljuk le a kekszet és keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy kanál vagy a kezünk segítségével nyomkodjuk bele egy piteforma aljába és oldalába. Amíg megcsináljuk a krémet, tegyük be a formát a hűtőbe.

Csokikrém

  1. Ezután forraljuk fel a tejet és a tejszínt egy lábasba. A tojások sárgáját keverjük össze a cukorral, a whiskey-vel és a keményítővel. Lassan, kis adagokban öntsük hozzá a forró tejszínes keveréket, miközben a tojásos részt folyamatosan keverjük. Öntsük vissza az egészet a lábosba, forraljuk fel újra. Szórjuk bele az apróra vágott csokit, és keverjük simára. Öntsük a kekszrétegre és tegyük pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe.

Tojáshab

  1. A tojáshabhoz a vizet forraljuk fel 15 dkg cukorral és addig főzzük, míg szép világos karamell színű nem lesz. Közben a tojásfehérjéket verjük lágy habbá, adjuk hozzá a maradék cukrot, és verjünk kemény habot belőle.
  2. Ezután óvatosan csurgassuk hozzá a karamellt is, és keverjük még egy kicsit. Kanalazzuk a habot pite tetejére, és a karamellizáló pisztollyal égessük meg szép halványan.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Hogy miért fogott meg ez a recept? Mert végre kipróbálhattam az új karamellizáló pisztolyomat!  A tömény csokiréteg és a lágy tojáshab találkozása egy sütiben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!