Csokoládés-vajkaramellás torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
10 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
4g méz13 kcal
-
31g finomliszt112 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
37g barna cukor139 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
21g tej12 kcal
A mascarpone krémhez
-
42g mascarpone168 kcal
-
50g dupla tejszín240 kcal
A karamellszószhoz
-
10g vaj72 kcal
-
18g barna cukor70 kcal
-
10g tej6 kcal
-
25g porcukor97 kcal
Összesen
1261
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
57 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
25g méz76 kcal
-
185g finomliszt673 kcal
-
5g sütőpor3 kcal
-
220g barna cukor836 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
125g tej70 kcal
A mascarpone krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
300g dupla tejszín1437 kcal
A karamellszószhoz
-
60g vaj430 kcal
-
110g barna cukor418 kcal
-
60g tej34 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Összesen
7556
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
13.3g vaj96 kcal
-
1.3g méz4 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
11.7g barna cukor45 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
6.7g tej4 kcal
A mascarpone krémhez
-
13.3g mascarpone54 kcal
-
16g dupla tejszín77 kcal
A karamellszószhoz
-
3.2g vaj23 kcal
-
5.9g barna cukor22 kcal
-
3.2g tej2 kcal
-
8g porcukor31 kcal
Összesen
404
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.9 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 372 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
1261
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.3 g
Zsír
-
Összesen 525.1 g
-
Telített zsírsav 297 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1027 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3434.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1044 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1159 mg
-
Nátrium 892 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 671.4 g
-
Cukor 505 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 155.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2275 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 2235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 530 micro
Összesen
7556
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
404
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 g cukrozatlan kakaópor
-
1 ek méz
-
185 g finomliszt
-
2.5 kk sütőpor
-
220 g barna cukor
-
2 db tojás
-
125 ml tej
A mascarpone krémhez
-
250 g mascarpone
-
300 ml dupla tejszín
A karamellszószhoz
-
60 g vaj
-
110 g barna cukor
-
60 ml tej
-
150 g porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Kenjünk ki egy 20cm átmérőjű, mély tortaformát. Az aljába helyezzünk sütőpapírt.
- Szórjuk a kakaóport egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a többi anyagot, alacsony fordulat számon keverjük össze őket, majd közepes fordulat számon addig keverjük míg egynemű nem lesz.
- Mérsékelten meleg (160-165 fok), előmelegített sütőben süssük kb. 1 órán át. Tűpróbázzuk.
- Hagyjuk a formában hűlni kb. 10 percig, majd borítsuk sütőrácsra.
- A krémhez verjük fel együtt a tejszínt és a mascarponét amíg krémes állagú nem lesz.
- A karamell szószhoz melegítsük fel a vajat, a barna cukrot, a tejet egy kisebb lábosban.
- Állandó kevergetés mellett, közepes lángon addig melegítsük, míg a cukor elolvad.
- Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a porcukrot addig, amíg habos nem lesz. Kicsit hagyjuk kihűlni, ha megdermedne, melegítsük újra, míg krémszerű nem lesz.
- Vágjuk 3 részre a tortát. Kenjük meg előbb a tejszínes mascarponéval (1/3), majd csurgassunk rá a karamellből (1/3). Ismételjük meg még 2x.
- Tegyük a tortát legalább 30 percre a hűtőbe, vagy amíg a krém meg nem dermed.
- Tetszőlegesen díszítsük fel.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18091
- Feltöltés dátuma: 2010. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Samy
54 recept
Igen, egy kis csalás történt ami a fotót illeti... :) Ez a torta mini változata, ami másnap készült el. Olyan későn lettem kész az eredetivel, hogy már nem tudtam természetes fénynél lefotózni, rávakuzni nálam bűntény. Ja, még valami! Mivel elfogyott menet közben a barna cukor, a tetjére már csak fehér jutott, ezért nem igaz karamell színű. Mindezek ellenére azt megígérem, hogy nagyon finom :) Ízvarázs füzetek - Csodás, csokis sütemények