r
Nosalty Logó

Csokoládés-vajkaramellás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samy
Csokoládés-vajkaramellás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A mascarpone krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A mascarpone krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 7556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A mascarpone krémhez

A karamellszószhoz

Összesen 404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    525.1 g
  • Telített zsírsav
    297 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    892 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.4 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 7556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mascarpone krémhez

A karamellszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenjünk ki egy 20cm átmérőjű, mély tortaformát. Az aljába helyezzünk sütőpapírt.
  2. Szórjuk a kakaóport egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a többi anyagot, alacsony fordulat számon keverjük össze őket, majd közepes fordulat számon addig keverjük míg egynemű nem lesz.
  3. Mérsékelten meleg (160-165 fok), előmelegített sütőben süssük kb. 1 órán át. Tűpróbázzuk.
  4. Hagyjuk a formában hűlni kb. 10 percig, majd borítsuk sütőrácsra.
  5. A krémhez verjük fel együtt a tejszínt és a mascarponét amíg krémes állagú nem lesz.
  6. A karamell szószhoz melegítsük fel a vajat, a barna cukrot, a tejet egy kisebb lábosban.
  7. Állandó kevergetés mellett, közepes lángon addig melegítsük, míg a cukor elolvad.
  8. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a porcukrot addig, amíg habos nem lesz. Kicsit hagyjuk kihűlni, ha megdermedne, melegítsük újra, míg krémszerű nem lesz.
  9. Vágjuk 3 részre a tortát. Kenjük meg előbb a tejszínes mascarponéval (1/3), majd csurgassunk rá a karamellből (1/3). Ismételjük meg még 2x.
  10. Tegyük a tortát legalább 30 percre a hűtőbe, vagy amíg a krém meg nem dermed.
  11. Tetszőlegesen díszítsük fel.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18091
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igen, egy kis csalás történt ami a fotót illeti... :) Ez a torta mini változata, ami másnap készült el. Olyan későn lettem kész az eredetivel, hogy már nem tudtam természetes fénynél lefotózni, rávakuzni nálam bűntény. Ja, még valami! Mivel elfogyott menet közben a barna cukor, a tetjére már csak fehér jutott, ezért nem igaz karamell színű. Mindezek ellenére azt megígérem, hogy nagyon finom :) Ízvarázs füzetek - Csodás, csokis sütemények

Hozzávalók

A tésztához

A mascarpone krémhez

A karamellszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...