r
Nosalty Logó

Csokoládés tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 801 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    299 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6273 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    1729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.7 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2617 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2243 micro
Összesen 4806 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tésztához kettéválasztjuk a tojást.
  2. A tojássárgához a porcukor 1/3 részét habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjét a maradék porcukorral habbá verjük.
  4. A lisztet, a kakaóport, a sütőport összekeverjük.
  5. A sárgájás masszához óvatasan fakanállal belekeverjük a fehérjés habot.
  6. Majd ebbe beleszórjuk a lisztes keveréket.
  7. A gáztepsi méretű tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  8. Elkenjük benneóvatosan a masszát
  9. 180- fokon kezdjük a sütést, majd mérsékeljük, amíg kisül.
  10. Ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla.
  11. A krémhez a lisztből, a tojásból, a tejből puding sűrűségű krémet főzünk.
  12. A porcukrota margarinnal habosra keverjük.
  13. Kihűlés után összekeverjük őket.
  14. Kettéválasztjuk a krémet: az egyik fehéren marad, a másikba kakaóport szórunk,és rumaromával ízesítjük.
  15. A lehúzott papír helyére rákenjük a fehér krémet, majd errerögtön a kakaós krémet.
  16. Óvatosan, mint a tekercseket, feltekerjük.
  17. Tetejére hagyunk egy pici krémet amivel lekenjük.
  18. Hűtőbe téve hagyjuk jól kihűlni.
  19. Bevonócsokival leöntjük, amit előzőleg gőz felett egy kevés napraforgó olajjal felolvasztottunk.
  20. Ha kihűlt, felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 38755
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 23.

Ajánló

Mindenkinek, aki nem csömör édességre vágyik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor megkóstoltam, a kedvencemmé vált, és amikor én is elkészítettem, a barátainké is.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...