Csokoládés szőlőbonbon
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g szőlő331 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
23 kcal
Összesen
900
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
82g szőlő54 kcal
-
16.4g étcsokoládé90 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Összesen
148
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
90
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.8 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 387.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 380 micro
Összesen
900
kcal
- 2% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
- A szőlőt megmossuk, konyhai papírtörlővel nagyon alaposan megszárítjuk.
- A csokoládét vízgőz fölött lassan, kíméletesen megolvasztjuk. Átöntjük egy keverőtálba, és spatula vagy fakanál segítségével addig keverjük, amíg langyosra hűl.
- Ekkor a keverőtálba tesszük a szőlőszemeket, és összeforgatjuk a csokoládéval úgy, hogy minden szemet egyenletesen bevonjon.
- Amíg meg nem dermed a csokoládé a szőlőszemeken, egyenként szilikonlapra vagy sütőpapírral bevont felületre helyezzük. Miután kihűltek (kb. 20 perc), apró lyukú szűrőszitával kakaóport szórunk a bonbonokra.
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4540
- Feltöltés dátuma: 2012. december 30.
Ajánló
Tálalásig hűtőben tartsuk, de remekül fagyasztható is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csutak Enikő
82 recept
Rosszkedv ellen az egyik leghatékonyabb fegyver a csokoládé. Magában, forró ital formájában vagy ételek alkotóelemeként. A recept Mautner Zsófia szuperegyszerű, mégis látványos desszertje, általam is kivitelezve.