r
Nosalty Logó

Csokoládés sakk torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Csokoládés sakk torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sárga tésztához:

Barna tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

1238
Kalória
30.1g
Fehérje
150.2g
Szénhidrátok
58.5g
Zsír
120.4g
Víz
547.4g
Koleszterin
6.4g
Rost
100.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Sárga tésztához:

Barna tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Sárga tésztához:

Barna tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 4953 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Sárga tésztához:

Barna tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 1238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5281.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1706 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2986 micro
Összesen 4953 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

Sárga tésztához:

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg el nem olvad.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Barna tésztához:

  1. Barna lapot ugyanúgy sütjük, mint a sárgát, csak ide belekeverjük a kakaóport is.

Krémhez:

  1. 4.5 dl tejet felforralunk, beleöntjük a 1.5 dl tejben elkevert pudingporokat, és sűrűre főzzük.
  2. Tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét.
  3. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzávegyítjük.
  4. A kihűlt piskótákat kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
  5. A tortaformát folpackkal kibéleljük, és a piskótacsíkokat felváltva beletekerjük úgy, hogy minden csík közé krémet kenünk.
  6. Amikor az alsó sor megtelt, a tetejét krémmel lekenjük, és még kétszer így járunk el, ügyelve arra, hogy ellentétes színek kerüljenek egymásra.
  7. A tortaformából kivesszük, a fóliát eltávolítjuk róla, és a maradék krémmel körbekenjük.

Tetejére:

  1. A fehér csokoládét 2 ek olajjal elkeverve felolvasztjuk.
  2. A torta tetején egyenletesen elosztjuk.
  3. Dermedés után kakaóporral díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nővérem készítette el ezt a remek tortát az unokaöcsém 18. születésnapjára.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!