Csokoládés sakk torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
Sárga tésztához:
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
Barna tésztához:
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
Krémhez:
-
150g tej84 kcal
-
86 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
38g porcukor145 kcal
Tetejére:
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
35 kcal
-
11 kcal
Összesen
1238
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
Sárga tésztához:
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
Barna tésztához:
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
Krémhez:
-
600g tej336 kcal
-
343 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Tetejére:
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
46 kcal
Összesen
4953
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
Sárga tésztához:
-
15.9g tojás20 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
0 kcal
Barna tésztához:
-
15.9g tojás20 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
Krémhez:
-
28.9g tej16 kcal
-
4.3g csokoládés pudingpor17 kcal
-
4.8g étcsokoládé26 kcal
-
4.8g margarin35 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
Tetejére:
-
4.8g fehér csokoládé26 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
2 kcal
Összesen
239
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1320.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 334 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.2 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 120.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 427 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
1238
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 120.3 g
Zsír
-
Összesen 233.8 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 2190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5281.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 1338 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 455 mg
-
Foszfor 1950 mg
-
Nátrium 1262 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 600.9 g
-
Cukor 403 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 481.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1759 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 1764 mg
-
Retinol - A vitamin: 1706 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 636 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2986 micro
Összesen
4953
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
Sárga tésztához:
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 csapott ek finomliszt
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
Barna tésztához:
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
4 csapott ek finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez:
-
6 dl tej
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
Tetejére:
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
Sárga tésztához:
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg el nem olvad.
- Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
- Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
Barna tésztához:
- Barna lapot ugyanúgy sütjük, mint a sárgát, csak ide belekeverjük a kakaóport is.
Krémhez:
- 4.5 dl tejet felforralunk, beleöntjük a 1.5 dl tejben elkevert pudingporokat, és sűrűre főzzük.
- Tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét.
- Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzávegyítjük.
- A kihűlt piskótákat kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
- A tortaformát folpackkal kibéleljük, és a piskótacsíkokat felváltva beletekerjük úgy, hogy minden csík közé krémet kenünk.
- Amikor az alsó sor megtelt, a tetejét krémmel lekenjük, és még kétszer így járunk el, ügyelve arra, hogy ellentétes színek kerüljenek egymásra.
- A tortaformából kivesszük, a fóliát eltávolítjuk róla, és a maradék krémmel körbekenjük.
Tetejére:
- A fehér csokoládét 2 ek olajjal elkeverve felolvasztjuk.
- A torta tetején egyenletesen elosztjuk.
- Dermedés után kakaóporral díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11279
- Feltöltés dátuma: 2015. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Nővérem készítette el ezt a remek tortát az unokaöcsém 18. születésnapjára.