r
Nosalty Logó

Csokoládés sakk torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Csokoládés sakk torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Sárga tésztához:

Barna tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 1238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Sárga tésztához:

Barna tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 4953 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Sárga tésztához:

Barna tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 239 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.2 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 1238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5281.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1706 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2986 micro
Összesen 4953 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Sárga tésztához:

Barna tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Sárga tésztához:

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg el nem olvad.
  2. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
  3. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Barna tésztához:

  1. Barna lapot ugyanúgy sütjük, mint a sárgát, csak ide belekeverjük a kakaóport is.

Krémhez:

  1. 4.5 dl tejet felforralunk, beleöntjük a 1.5 dl tejben elkevert pudingporokat, és sűrűre főzzük.
  2. Tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét.
  3. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzávegyítjük.
  4. A kihűlt piskótákat kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
  5. A tortaformát folpackkal kibéleljük, és a piskótacsíkokat felváltva beletekerjük úgy, hogy minden csík közé krémet kenünk.
  6. Amikor az alsó sor megtelt, a tetejét krémmel lekenjük, és még kétszer így járunk el, ügyelve arra, hogy ellentétes színek kerüljenek egymásra.
  7. A tortaformából kivesszük, a fóliát eltávolítjuk róla, és a maradék krémmel körbekenjük.

Tetejére:

  1. A fehér csokoládét 2 ek olajjal elkeverve felolvasztjuk.
  2. A torta tetején egyenletesen elosztjuk.
  3. Dermedés után kakaóporral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11279
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés sakk torta
Salamon Csilla 1202 recept

Nővérem készítette el ezt a remek tortát az unokaöcsém 18. születésnapjára.

Hozzávalók

Sárga tésztához:

Barna tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...