Csokoládés-narancsos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szandy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
Csokoládés lap hozzávalói
-
25g csokoládé137 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Narancsos krém hozzávalói
-
2g narancshéj2 kcal
-
25g víz0 kcal
-
31g cukor121 kcal
-
34g narancslé16 kcal
-
21 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
Csokoládés krém hozzávalói
-
19g csokoládé102 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
Összesen
765
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
Csokoládés lap hozzávalói
-
200g csokoládé1092 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Narancsos krém hozzávalói
-
18g narancshéj17 kcal
-
200g víz0 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
270g narancslé127 kcal
-
171 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Csokoládés krém hozzávalói
-
150g csokoládé819 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
6120
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
Csokoládés lap hozzávalói
-
9.4g csokoládé51 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Narancsos krém hozzávalói
-
0.8g narancshéj1 kcal
-
9.4g víz0 kcal
-
11.7g cukor45 kcal
-
12.6g narancslé6 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
11.7g habtejszín34 kcal
Csokoládés krém hozzávalói
-
7g csokoládé38 kcal
-
11.7g habtejszín34 kcal
Összesen
285
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 843.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.8 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 118.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
765
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.3 g
Zsír
-
Összesen 324.6 g
-
Telített zsírsav 193 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6747.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 1629 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 636 mg
-
Foszfor 2797 mg
-
Nátrium 1511 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 750 g
-
Cukor 556 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 944.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2082 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 2015 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 421 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1414 micro
Összesen
6120
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
Csokoládés lap hozzávalói
-
20 dkg csokoládé
-
5 dkg vaj
-
4 db tojás
-
10 dkg cukor
-
12 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 kávéskanál fahéj
Narancsos krém hozzávalói
-
3 narancsból nyert narancshéj
-
2 dl víz
-
25 dkg cukor
-
3 narancsból nyert narancslé
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
250 ml habtejszín
Csokoládés krém hozzávalói
-
15 dkg csokoládé
-
250 ml habtejszín
Elkészítés
Csokoládés lap hozzávalói
- A laphoz a csokoládét és a vajat egy edényben megolvasztjuk. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. A lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. A tojássárgáját hozzáadjuk a csokihoz és a vajhoz. A lisztes keveréket hozzákavarjuk a tojásfehérjéhez, lassan, hogy a hab össze ne törjön, majd végül a csokoládés vajat is.
- Kivajazott tortaformában kb. 30 percig sütjük, tűpróbáig. Ha a lap megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk hűlni.
Narancsos krém hozzávalói
- A narancskrémhez a narancsokat alaposan megmossuk, majd nagyon vékonyan meghámozzuk. A narancsok héját 2 dl vízben főzzük 15 percig, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá, és még 10 percen át főzzük. Ha ez kész, vegyük ki a megfőtt héjakat, hűtsük ki, majd kb. 3 dkg cukorban egyenként forgassuk át. Ezeket fel fogjuk használni a díszítésnél és a narancsos krémben is.
- A narancsokat csavarjuk ki, levükben főzzük meg a pudingot 10 dkg cukorral. Ha megfőtt, hagyjuk hűlni, majd lassanként a adagoljunk hozzá abból a cukros léből, amit a narancshéjak főzésekor kaptunk. Én kb. felét használtam fel, a másik felével pedig a tortalap mindkét oldalát bekentem. (Ezt nem írja az eredeti recept.) A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a pudingot, majd a becukrozott narancshéjak felét apró darabokra vágjuk, és ezt is a krémhez adjuk.
Csokoládés krém hozzávalói
- A csokoládés krémhez forró gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle a díszítéshez, a habot felverjük, majd összekeverjük a csokival.
- Ha a tortalapunk kihűlt, rákenjük a csokis krémet, aztán a narancsosat. A kimaradt csokival és a narancshéjjakkal díszítjük kedvünk szerint. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2800
- Feltöltés dátuma: 2017. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szandy
6 recept
Ezt a receptet egy Dr. Oetkeres receptkönyvben találtam, amit pudingpor mellé kaptam. A többi recept, ami benne van, egyáltalán nem volt szimpatikus, viszont ez nagyon megtetszett. Nemrég el is készítettem, csak ajánlani tudom. Természetesen a receptkönyvben lévő kép sokkal szebb, mint az enyém, de az íze kárpótol mindent.