r
Nosalty Logó

Csokoládés-narancsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szandy
Csokoládés-narancsos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Összesen 765 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Összesen 6120 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Összesen 285 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 765 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    324.6 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1629 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    2797 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2082 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2015 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    421 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 6120 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Elkészítés

Csokoládés lap hozzávalói

  1. A laphoz a csokoládét és a vajat egy edényben megolvasztjuk. A tojásfehérjét felverjük a cukorral. A lisztet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük. A tojássárgáját hozzáadjuk a csokihoz és a vajhoz. A lisztes keveréket hozzákavarjuk a tojásfehérjéhez, lassan, hogy a hab össze ne törjön, majd végül a csokoládés vajat is.
  2. Kivajazott tortaformában kb. 30 percig sütjük, tűpróbáig. Ha a lap megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk hűlni.

Narancsos krém hozzávalói

  1. A narancskrémhez a narancsokat alaposan megmossuk, majd nagyon vékonyan meghámozzuk. A narancsok héját 2 dl vízben főzzük 15 percig, majd 10 dkg cukrot adunk hozzá, és még 10 percen át főzzük. Ha ez kész, vegyük ki a megfőtt héjakat, hűtsük ki, majd kb. 3 dkg cukorban egyenként forgassuk át. Ezeket fel fogjuk használni a díszítésnél és a narancsos krémben is.
  2. A narancsokat csavarjuk ki, levükben főzzük meg a pudingot 10 dkg cukorral. Ha megfőtt, hagyjuk hűlni, majd lassanként a adagoljunk hozzá abból a cukros léből, amit a narancshéjak főzésekor kaptunk. Én kb. felét használtam fel, a másik felével pedig a tortalap mindkét oldalát bekentem. (Ezt nem írja az eredeti recept.) A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a pudingot, majd a becukrozott narancshéjak felét apró darabokra vágjuk, és ezt is a krémhez adjuk.

Csokoládés krém hozzávalói

  1. A csokoládés krémhez forró gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, 2 evőkanálnyit félreteszünk belőle a díszítéshez, a habot felverjük, majd összekeverjük a csokival.
  2. Ha a tortalapunk kihűlt, rákenjük a csokis krémet, aztán a narancsosat. A kimaradt csokival és a narancshéjjakkal díszítjük kedvünk szerint. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2791
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szandy 6 recept

Ezt a receptet egy Dr. Oetkeres receptkönyvben találtam, amit pudingpor mellé kaptam. A többi recept, ami benne van, egyáltalán nem volt szimpatikus, viszont ez nagyon megtetszett. Nemrég el is készítettem, csak ajánlani tudom. Természetesen a receptkönyvben lévő kép sokkal szebb, mint az enyém, de az íze kárpótol mindent. 

Hozzávalók

Csokoládés lap hozzávalói

Narancsos krém hozzávalói

Csokoládés krém hozzávalói

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...