r
Nosalty Logó

Csokoládés-kukoricapelyhes sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Csokoládés-kukoricapelyhes sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A krémhez:

A csokoládépehelyhez:

Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A krémhez:

A csokoládépehelyhez:

Összesen 4994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A krémhez:

A csokoládépehelyhez:

Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    363.8 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2793.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3512 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    608 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1174 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3447 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 4994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A krémhez:

A csokoládépehelyhez:

Elkészítés

A krémhez:

  1. A vajat egy széles lábasban felolvasztjuk a csokoládéval, majd hozzákeverjük a szárított kukoricapelyhet (cornflakeset). Egy fakanállal kissé megtörjük, hogy a pelyhek jobban formázhatóak legyenek.
  2. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát az oldalával együtt vajjal kikenünk, és a csokoládés masszát jól lenyomkodva, tömören elsimítjuk az alján. Betesszük a hűtőbe, hogy jobban megdermedjen.
  3. A zselatinlapokat egy kis tálban kevés vízbe 10 percre beáztatjuk. Egy keverőtálban 5 perc alatt habosra keverjük a tojássárgákat a xilittel, majd hozzáöntjük a citromlevet és a krémsajtot. A tejszínt egy külön edényben keményre felverjük. Most kinyomjuk kissé a zselatint, és egy kis lábasban megmelegítjük, épp hogy felolvadjon. Ha kész, a folyékony zselatint és a felvert tejszínt belekeverjük a tojásmasszába.
  4. A meggyet leszárítgatjuk, hogy ne áztassa el a krémet. A csokoládés pelyhet kivesszük a hűtőből, rátesszük a kissé megszárított meggyet, majd egyenletesen rásimítjuk a krémet. A tortát 2 órára behűtjük, hogy megdermedjen. Csokiforgácsokkal lehet díszíteni.
  • Tepsi mérete: 24
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8038
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes és könnyed desszert ebéd utánra, amit még sütni sem kell.

Hozzávalók

A krémhez:

A csokoládépehelyhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...