r
Nosalty Logó

Csokoládés-krémsajtos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
balbi
Csokoládés-krémsajtos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 383 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 2302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Összesen 276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 383 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 2302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A sütőt 200 fokon (6-os gázfokozat) előmelegítjük.
  2. A kekszet, a cukrot és az olvasztott margarint összemorzsoljuk, majd egy 20-22 cm átmérőjű csatos tortaformába öntjük. Egy kanállal vagy kézzel szépen belenyomkodjuk, hogy egyenletes, sima legyen a kekszes keverék felülete.
  3. Az előmelegített sütőben 5 percig elősütjük az alapot.

A krémhez

  1. Itt nem kell semmi problémázás: a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a lisztet és a felvert tojásokat egy keverőtálba öntjük, és akár kézi habverővel, akár géppel szép simára összedolgozzuk.
  2. A sütőből kivett, elősütött kekszalapra öntjük a masszát.
  3. A sütőt lejjebb vesszük 170 fokra (3-as gázfokozat), és betesszük sülni 45-60 percre. Akkor van kész, ha a széle szilárdabb, a közepe pedig kicsit még remegős.
  4. Ezután kikapcsoljuk/elzárjuk a sütőt, és bent hagyjuk a sütemény, hogy ott hűljön ki. Türelmetlenebbeknek 30 percig is elég otthagyni.
  5. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. 1-2 órára érdemes benn hagyni, már ha kibírjuk addig anélkül, hogy meg nem ennénk az egészet!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4818
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 16.

Ajánló

Mindig, mindenhol, minden körülmény között fogyasztható :) A tetejét esetleg porcukorral meg lehet hinteni, az édesszájúak pedig valamilyen finom lekvárt is ehetnek mellé, de magában is tökéletes desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik költséges szenvedélyem a cheesecake avagy sajttorta, ahogy jobban tetszik. Ha tehetem minden kávézóban, cukrászdában azt szoktam rendelni. Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy sütni kéne egy igazi sajttortát itthon, de sajnos a jó minőségű, megfelelő krémsajt méregdrága hozzá. Fordulat akkor következett be a történetbe, mikor megjelent a csokis sajtkrém, és nagypapám elkezdte kiló számra hordani nekem. Eleinte eszembe se jutott, hogy ez is bizony sajt, csak csokis. De aztán! Átfutottam pár receptet, és végül megalkottam a sajátomat.

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...