r
Nosalty Logó

Csokoládés kávészelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés kávészelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Ganache krémhez

Kávékrémhez

Kávészirup + összeállítás

Összesen 841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Ganache krémhez

Kávékrémhez

Kávészirup + összeállítás

Összesen 6721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Ganache krémhez

Kávékrémhez

Kávészirup + összeállítás

Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    434 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3601 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1633 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    648.4 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    459 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    1616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3322 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    716 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2420 micro
Összesen 6721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Ganache krémhez

Kávékrémhez

Kávészirup + összeállítás

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
  2. Gáztepsiben sütjük,180 fokon 10-13 perc alatt.

Ganache krémhez

  1. A ganache krémhez a tejszínt felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokoládét. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, és kihűtjük.

Kávékrémhez

  1. A kávékrémhez a sárgáját a kristálycukorral gőz fölött sűrűre keverjük. Kb. negyed óra, majd kihűtjük.
  2. A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, belekeverjük a sárgáját és a fél dl kávét.

Kávészirup + összeállítás

  1. A kávésziruphoz a kávét felforraljuk a cukorral.
  2. A kihűlt piskótalapot 3 egyforma, hosszú csíkra vágjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk sziruppal, és rákenjük a csokikrém harmadát és a kávékrém harmadát. Ugyanezt tesszük a másik lapokkal is. Felül kávékrém lesz. Az oldalát is bekenjük krémmel, és csokoládéforgáccsal díszítjük.
  3. Hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 20698
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szokásos hétvégi sütim a Nők Lapja Konyhájából.

Hozzávalók

Tésztához

Ganache krémhez

Kávékrémhez

Kávészirup + összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...