Csokoládés Hello Kitty torta Saci konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tortalaphoz
-
28g tojás35 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
12g finomliszt42 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A fülekhez
-
9g tojás12 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g vaj4 kcal
-
1g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
8g tejcsokoládé45 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A díszítéshez
-
12g pillecukor37 kcal
-
23g porcukor90 kcal
-
1g víz0 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
703
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tortalaphoz
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A fülekhez
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A krémhez
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
A díszítéshez
-
140g pillecukor445 kcal
-
280g porcukor1084 kcal
-
16g víz0 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
8432
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tortalaphoz
-
13.6g tojás17 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A fülekhez
-
4.5g tojás6 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
1.2g finomliszt5 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
A krémhez
-
12.4g étcsokoládé68 kcal
-
4.1g tejcsokoládé22 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
24.8g habtejszín72 kcal
A díszítéshez
-
5.8g pillecukor18 kcal
-
11.6g porcukor45 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
2.1g margarin15 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
348
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.6 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
703
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 107 g
Zsír
-
Összesen 445.9 g
-
Telített zsírsav 246 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 141 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 2306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7455.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 207 mg
-
Kálcium 1708 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 641 mg
-
Foszfor 3090 mg
-
Nátrium 1745 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1026.6 g
-
Cukor 795 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 762.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 1324 mg
-
Retinol - A vitamin: 3183 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 855 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2081 micro
Összesen
8432
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
348
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
6 db tojás
-
20 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A fülekhez
-
2 db tojás
-
2 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
0.3 csomag sütőpor
A krémhez
-
300 g étcsokoládé
-
100 g tejcsokoládé
-
5 dkg vaj
-
6 dl habtejszín
A díszítéshez
-
140 g pillecukor
-
5 dkg margarin
Elkészítés
A tortalaphoz
- Tészta 1. - a tortalap elkészítése:
- A tojások fehérjét 1 pici sóval felverjük, amikor már kezd fehéredni, hozzáadjuk a cukrot, és így verjük, amíg megfelelő keménységű nem lesz.
- Lassan egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a liszttel elkevert sütőport is fokozatosan, lassan adagoljuk hozzá. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
- Tészta 2. - a fülek készítése:
- Az előbbiekben leírt módon elkészítjük a piskótát, majd egy kb.13 cm átmérőjű kivajazott, lisztezett kis tortaformába vagy hőálló tálba öntjük.180 fokon kb.10-15 percig sütjük.
- Amikor a piskóták kihűltek, a nagyobb piskótát 3 lapra vágjuk fel. A kicsit függőlegesen először négy cikkre vágjuk, ezekből kiválasztjuk a két fülnek legjobban megfelelő formát, majd a szeleteket kettévágjuk. A harmadik cikkeket az első kettőhöz adjuk, így lesz a füleknek is 3 lapja. A negyedik cikk valószínű nem fog kelleni.
- Krém elkészítése:
- Vízgőz fölött megolvasztjuk a 4 tábla csokit, majd levéve a vízgőzről fokozatosan, de gyors mozdulatokkal hozzáadunk 5 dkg margarint vagy vajat és 6 dl tejszínt. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük hűlni. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Nem kell félni, meg fog szilárdulni.
- Amikor a krém megfelelő állagúra sűrűsödött, a csokikrém kb.1/3-át elkenjük a tortalapon. Utána rátesszük a felső tortalapot, és bevonjuk a maradék krém egy részével, majd a füleket is megkenjük a csokikrémmel, és a "fejhez" illesztjük, majd azt is bevonjuk.
- Fondant elkészítése:
- Első lépésként érdemes a porcukrot átszitálni, hogy ne közben kelljen.
- Majd egy magas falú, mikrózható tálat és egyúttal egy fakanalat is, amivel keverni fogunk, vastagon megkenünk margarinnal. Beletesszük a tálba a pillecukrot, és 50 mp-re berakjuk a mikróba. A receptek azt írják, 2-2 és fél percig tart megolvasztani a pillecukrot, és félpercenként érdemes kivenni, megkeverni. (Ha nem találjuk elég hígnak, nyugodtan tegyünk bele melegítés közti szünetben 1-2 ek hideg vizet.) Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a porcukrot, és simára keverjük.
- Amikor nagyjából hozzá tudtuk keverni a porcukrot az olvadt pillecukorhoz, akkor egy porcukorral (szitált) vastagon meghintett gyúrótáblára öntjük. Innen már kézzel gyúrjuk, mintha kelt tésztát készítenénk. Fel fog még bőven venni porcukrot, de figyeljünk oda, mert nem kell, hogy kemény legyen, hűtőben állás alatt még fog keményedni. (Én akkor hagytam abba a gyúrást, amikor kissé még lágy volt, de az ujjam nyoma már benne maradt.) Folpackba rakjuk légmentesen, majd zacskóba, és a hűtőbe tesszük olyan 1-1 és fél órára.
- Mikor kivesszük, és kemény a masszánk, kis margarinnal átgyúrhatjuk (Én is így jártam, vastagon bemargarinoztam a kezem, a masszához külön nem raktam, és úgy dolgoztam tovább vele).
- Kinyújtjuk, de a tetejét kicsit megporcukrozzuk, hogy azért ne tapadjon. Nyújtófával akkora nagyságúra nyújtjuk, hogy a tortát bevonja, majd óvatosan kezünkkel körbesimítjuk, hogy mindenhol illeszkedjen a tortához. A felesleget késsel körbe levágjuk. A megmaradt fondanthoz ételfestéket keverünk, legjobb a por alapú, amiből a masnit és a cica orrát kiformázzuk.
- A kevés megmaradt krémből megrajzoljuk a cica szemeit, az orra és a masni körvonalát, majd a bajszát is. Ha ügyesek vagyunk, rózsát is készíthetünk belőle. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5187
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.
Ajánló
Mindenkinek, aki édesszájú és szereti a csokit...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kislányom 6. születésnapjára készítettem el, ez volt a kívánsága. Több Hello Kitty-s torta receptet megnéztem, aztán kitaláltam az "enyémet". Finimabb lett mint gondoltam. Nagy sikert aratott...