r
Nosalty Logó

Csokoládés Hello Kitty torta Saci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés Hello Kitty torta Saci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortalaphoz

A fülekhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortalaphoz

A fülekhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortalaphoz

A fülekhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 348 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 703 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107 g

Zsír

  • Összesen
    445.9 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    2306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7455.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1708 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    3090 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1026.6 g
  • Cukor
    795 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    456 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3183 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2081 micro
Összesen 8432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A fülekhez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Tészta 1. - a tortalap elkészítése:
  2. A tojások fehérjét 1 pici sóval felverjük, amikor már kezd fehéredni, hozzáadjuk a cukrot, és így verjük, amíg megfelelő keménységű nem lesz.
  3. Lassan egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a liszttel elkevert sütőport is fokozatosan, lassan adagoljuk hozzá. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  4. Tészta 2. - a fülek készítése:
  5. Az előbbiekben leírt módon elkészítjük a piskótát, majd egy kb.13 cm átmérőjű kivajazott, lisztezett kis tortaformába vagy hőálló tálba öntjük.180 fokon kb.10-15 percig sütjük.
  6. Amikor a piskóták kihűltek, a nagyobb piskótát 3 lapra vágjuk fel. A kicsit függőlegesen először négy cikkre vágjuk, ezekből kiválasztjuk a két fülnek legjobban megfelelő formát, majd a szeleteket kettévágjuk. A harmadik cikkeket az első kettőhöz adjuk, így lesz a füleknek is 3 lapja. A negyedik cikk valószínű nem fog kelleni.
  7. Krém elkészítése:
  8. Vízgőz fölött megolvasztjuk a 4 tábla csokit, majd levéve a vízgőzről fokozatosan, de gyors mozdulatokkal hozzáadunk 5 dkg margarint vagy vajat és 6 dl tejszínt. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük hűlni. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Nem kell félni, meg fog szilárdulni.
  9. Amikor a krém megfelelő állagúra sűrűsödött, a csokikrém kb.1/3-át elkenjük a tortalapon. Utána rátesszük a felső tortalapot, és bevonjuk a maradék krém egy részével, majd a füleket is megkenjük a csokikrémmel, és a "fejhez" illesztjük, majd azt is bevonjuk.
  10. Fondant elkészítése:
  11. Első lépésként érdemes a porcukrot átszitálni, hogy ne közben kelljen.
  12. Majd egy magas falú, mikrózható tálat és egyúttal egy fakanalat is, amivel keverni fogunk, vastagon megkenünk margarinnal. Beletesszük a tálba a pillecukrot, és 50 mp-re berakjuk a mikróba. A receptek azt írják, 2-2 és fél percig tart megolvasztani a pillecukrot, és félpercenként érdemes kivenni, megkeverni. (Ha nem találjuk elég hígnak, nyugodtan tegyünk bele melegítés közti szünetben 1-2 ek hideg vizet.) Folyamatos keverés közben hozzáadjuk a porcukrot, és simára keverjük.
  13. Amikor nagyjából hozzá tudtuk keverni a porcukrot az olvadt pillecukorhoz, akkor egy porcukorral (szitált) vastagon meghintett gyúrótáblára öntjük. Innen már kézzel gyúrjuk, mintha kelt tésztát készítenénk. Fel fog még bőven venni porcukrot, de figyeljünk oda, mert nem kell, hogy kemény legyen, hűtőben állás alatt még fog keményedni. (Én akkor hagytam abba a gyúrást, amikor kissé még lágy volt, de az ujjam nyoma már benne maradt.) Folpackba rakjuk légmentesen, majd zacskóba, és a hűtőbe tesszük olyan 1-1 és fél órára.
  14. Mikor kivesszük, és kemény a masszánk, kis margarinnal átgyúrhatjuk (Én is így jártam, vastagon bemargarinoztam a kezem, a masszához külön nem raktam, és úgy dolgoztam tovább vele).
  15. Kinyújtjuk, de a tetejét kicsit megporcukrozzuk, hogy azért ne tapadjon. Nyújtófával akkora nagyságúra nyújtjuk, hogy a tortát bevonja, majd óvatosan kezünkkel körbesimítjuk, hogy mindenhol illeszkedjen a tortához. A felesleget késsel körbe levágjuk. A megmaradt fondanthoz ételfestéket keverünk, legjobb a por alapú, amiből a masnit és a cica orrát kiformázzuk.
  16. A kevés megmaradt krémből megrajzoljuk a cica szemeit, az orra és a masni körvonalát, majd a bajszát is. Ha ügyesek vagyunk, rózsát is készíthetünk belőle. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5187
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Ajánló

Mindenkinek, aki édesszájú és szereti a csokit...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom 6. születésnapjára készítettem el, ez volt a kívánsága. Több Hello Kitty-s torta receptet megnéztem, aztán kitaláltam az "enyémet". Finimabb lett mint gondoltam. Nagy sikert aratott...

Hozzávalók

A tortalaphoz

A fülekhez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...