r
Nosalty Logó

Csokoládés epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Csokoládés epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    289.6 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3680.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    442 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 5037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzákeverjük a tojásokat, a csipet sót.
  3. A lisztet összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, rászórjuk a masszára, és a tejjel együtt beleforgatjuk.
  4. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük, és hideg sütőbe téve megsütjük.
  5. A kihűlt tortalapot félbevágjuk, és az alsó részét megkenjük az eperdzsemmel. Kevés epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk.
  6. A tejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot és a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Belekeverjük az összenyomkodott epret, és az eperdzsemmel megkent tésztára simítjuk a felét. Ráfektetjük a másik lapot, és a maradék habot a tetejére simítjuk.
  7. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
  8. A maradék epret felszeleteljük, és feldíszítjük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13001
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fagyasztóban szerettem volna helyet csinálni, és találtam pár csomag epret, így egyértelmű volt, hogy epres süti lesz a hétvégi desszert.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...